Ha van olyan időszak az évben, amit a karácsonynál is jobban várok, akkor az az eperszezon. És bár kell hozzá némi önuralom, hogy a kosaramból kikerülő, friss, illatos eperszemeket ne faljam fel úgy, ahogy vannak, ezekre a mennyei édességekre biztosan megmenekítek majd valamennyit a kedvenc gyümölcsömből.
1/5 Epres-krémsajtos pite
Hozzávalók a tésztához: másfél csésze kekszmorzsa, negyed csésze cukor, 6 evőkanál olvasztott vaj. Hozzávalók a krémhez: 220 g krémsajt, egy evőkanál vaníliakivonat, fél csésze porcukor, egy csésze habtejszín. Hozzávalók az epres feltéthez: 2 evőkanál kukoricakeményítő, negyed csésze cukor, 2 ek. zselatin, egy ek. citromlé, fél csésze víz, 3 csésze friss eper.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit dolgozd össze majd nyomkodd egy piteformába, és 180 fokon süsd 8-10 percig, majd vedd ki a sütőből és hagyd fél órát pihenni. A krém hozzávalóit a tejszín kivételével robotgéppel keverd simára. Egy másik tálban verd fel a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a krémsajtba, majd a krémet oszlasd el a pitén és tedd hűtőbe legalább egy órára. Egy kis serpenyőben keverd össze a kukoricakeményítőt, a cukrot, az eper-zselatint, a vizet és a citromlevet. Folyamatos kevergetés mellett főzd alacsony lángon, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről és hagyd hűlni 10 percig. Keverd hozzá a felkockázott epret és öntsd rá a bevonatot a pitére. Amíg megdermed, tedd hűtőszekrénybe.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!