Dekor / Otthon

Ezek 2017 legnépszerűbb konyhatrendjei

Ezek  2017 legnépszerűbb konyhatrendjei

A konyha a ház lelke, éppen ezért nem mindegy, hogyan van berendezve: egyrészt öröm, ha jól esik itt időt tölteni, másrészt ki kell szolgálnia a modern igényeket. Nézzük, a lakberendezők szerint milyen álomkonyhára vágyik majd idén mindenki!

Leszámolás a konyhaszigettel

Míg a konyhaszigetek továbbra is népszerűek, a legfrissebb lakberendezési trendek azt mutatják, hogy ez változhat: egyre több tervező gondolja úgy, hogy el kell bontani a falat a konyha és a nappali vagy étkező között, és a konyhasziget helyett, ami sokszor az elválasztás szerepét is betölti, behozzák a konyhába a többi helyiséget, például egy rusztikus fa asztalt az étkezőből, vagy akár egy kisebb kanapét is, amin lehet ücsörögni, míg a vacsora készül.

Érdekes gondolat, de nekünk tetszik, hogy visszatér az élet a konyhába!

Jöhet a bronz!

A fémes színek egyszerűen megállíthatatlanok, gyakorlatilag nem tudunk olyasmire gondolni, amit idén ne lehetne rozéaranyban beszerezni, és igaz ez a konyhákra is, ahol a bronz szín egyre népszerűbb lesz.

A fényforrásokon kimondottan jól mutat, de egy modern konyhában a bronz színű székeknek is van helye.

Láttunk olyat is, aki a konyhaszekrény ajtajára tett fényes bronz borítást, de azt azért észben kell tartani a tervezéskor, hogy nem elég, ha valami szép, az sem árt, ha a használat során tisztán lehet tartani.

Az ideális fehér

Míg a fémszínek egyre népszerűbbek lesznek, a fehér szín sem költözik sehová.

A fehér konyhák továbbra is ott virítanak mindenki „álomotthon” Pinterest tábláján, és a lakberendezők szerint ezzel semmi gond nincs, amíg egy dolgot szem előtt tartasz: váltogass a különböző anyagok között, és a fehérből is használhatsz akár különféle árnyalatokat.

Ha ezt nem mulasztod el, akkor attól sem kell tartanod, hogy a konyhád egy orvosi rendelő sterilitásának benyomását kelti majd, és sokkal barátságosabb lesz a közeg.

Márvány helyett beton

A beton sem éppen tegnap jött divatba, de talán sosem volt annyira népszerű, mint mostanában, amikor a nyers anyagok reneszánszukat élik.

Ha a márványt túl drágának, vagy egyszerűen csak flancosnak találod, akkor a beton izgalmas alternatíva lehet, ráadásul a lakberendezők már bebizonyították, hogy számos izgalmas trendbe beilleszthető ez az elem, és a modern vagy éppen naturális, rusztikus elemekkel is jól tud együtt működni.

Fehér hűtőszekrények

Jót mosolyogtunk ezen a trenden, hiszen nálunk azért továbbra sem annyira lehetetlen fehér hűtőszekrényeket találni, de tény, hogy a lakberendezési magazinokban már jó ideje csak a rozsdamentes acél ajtók csillogtak a konyhákban.

Most azonban a fehér hűtőszekrények visszatértek, és kedves retro hangulatot hoznak az otthonokba, a legújabb trendek szerint még elrejteni sem kell őket a szekrénybe, főleg, ha ilyen lekerekített a szélük, önmaguk is dizájnelemmé válnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást