VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Belegondoltál már valaha, hogy vajon a gusztusos ételfotós reklámplakátokon lévő kaják minden alkatrésze ehető-e? Vagy elmerengtél már azon, hogy a hiperlátványos szakácskönyvekben szereplő finomságok mindegyike valóban étel-e? Szeretnénk pár gasztrofotós trükkről lerántani a leplet.
Borotvahab tejszín helyett
Mikor könyvkiadóban dolgoztam és szakácskönyvekhez fotóztuk az anyagot, akkor bizony megtapasztaltam, hogy a nagy lámpák, a megvilágítás miatt hamar elolvad még a kemény, táblás csoki is, a tejszínhab meg azonnal folyóssá válik.
Így praktikussági okokból számos trükköt be kellett vetni.
Az egyik leggyakoribb az volt, hogy sütik, torták, édességek, kávékülönlegességek fotózásánál a tejszínhab helyett a jóval masszívabb borotvahabot használtuk.