5+1 ételfotós trükk, amire nem is gondoltál volna – Eképpen készülnek a profi gasztroképek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5+1 ételfotós trükk, amire nem is gondoltál volna – Eképpen készülnek a profi gasztroképek

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Belegondoltál már valaha, hogy vajon a gusztusos ételfotós reklámplakátokon lévő kaják minden alkatrésze ehető-e? Vagy elmerengtél már azon, hogy a hiperlátványos szakácskönyvekben szereplő finomságok mindegyike valóban étel-e? Szeretnénk pár gasztrofotós trükkről lerántani a leplet.

Borotvahab tejszín helyett

Mikor könyvkiadóban dolgoztam és szakácskönyvekhez fotóztuk az anyagot, akkor bizony  megtapasztaltam, hogy a nagy lámpák, a megvilágítás miatt hamar elolvad még a kemény, táblás csoki is, a tejszínhab meg azonnal folyóssá válik.

Így praktikussági okokból számos trükköt be kellett vetni.

Az egyik leggyakoribb az volt, hogy sütik, torták, édességek, kávékülönlegességek fotózásánál a tejszínhab helyett a jóval masszívabb borotvahabot használtuk.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!