5 étel, amitől idősebbnek nézel ki – Inkább mellőzd őket étrendedből

5 étel, amitől idősebbnek nézel ki – Inkább mellőzd őket étrendedből

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 étel, amitől idősebbnek nézel ki – Inkább mellőzd őket étrendedből

Csokoládé és egyéb édességek

Sajnos az édesség egyáltalán nem segít abban, hogy fiatalos maradjon a külsőd! Ahhoz, hogy az arcbőröd sokáig rugalmas és feszes legyen, két dologra van szüksége: kollagénre és elasztinre.

Azonban minden, ami ezeket a kötőszöveteket károsítja, hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd megnyúljon és rugalmatlan legyen. És bizony ebbe a cukor is beletartozik, sőt, ez a legnagyobb ellenségük!

Amikor a cukrot megemészti a tested, glikációs végtermékek maradnak utána a szervezetedben, amelyek egy idő után felhalmozódnak a testedben és ráakaszkodnak a kollagénre; ez vezet a ráncokhoz és a bőr megnyúlásához.

Szenes hús

Az udvari grillezés, sütögetés közben a húsra gyakran rátapad a szén, ami bármennyire is finom füstös ízt ad az ételnek, sajnos kicsit sem egészséges.

Pláne nem a bőrödre nézve! Sokszor ugyanis ebben szénhidrogén keletkezik, ami köztudottan gyulladást kiváltó hatással bír az emberi szervezetre nézve.

Ráadásul képes lebontani a kollagént is, ami ugyancsak a bőröd rugalmatlanná válásához vezet.

Ha legközelebb sütögettek a kertben, inkább kapard le az ételről a szenet!

Alkohol

Nem titok, hogy az alkoholnak nincs jó hatása sem az egészségünkre, sem pedig a megjelenésünkre.

Ha mostanában gyakrabban mozdultál ki otthonról hétvégente, és megittál egy-két pohár bort, érdemes egy kis szünetet tartanod. Ilyenkor ugyanis a májad dolgozza fel a méreganyagokat, amelyek a bőrödön keresztül jutnak ki a szervezetedből.Ez már önmagában sem tesz túl jót a szépségednek, de ha nem tudja megfelelően lebontani a májad az alkoholt, akkor csúnya pattanásokat, gyulladást és ráncokat is okoz a benne lévő méreganyag!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást