5 öregítő étel, amitől bizonyítottan ráncosabb leszel

5 öregítő étel, amitől bizonyítottan ráncosabb leszel

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 öregítő étel, amitől bizonyítottan ráncosabb leszel

Csokoládé és egyéb édességek

Sajnos az édesség egyáltalán nem segít abban, hogy fiatalos maradjon a külsőd! Ahhoz, hogy az arcbőröd sokáig rugalmas és feszes legyen, két dologra van szüksége: kollagénre és elasztinre.

Azonban minden, ami ezeket a kötőszöveteket károsítja, hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd megnyúljon és rugalmatlan legyen. És bizony ebbe a cukor is beletartozik, sőt, ez a legnagyobb ellenségük!

Amikor a cukrot megemészti a tested, glikációs végtermékek maradnak utána a szervezetedben, amelyek egy idő után felhalmozódnak a testedben és ráakaszkodnak a kollagénre; ez vezet a ráncokhoz és a bőr megnyúlásához.

Szenes hús

Az udvari grillezés, sütögetés közben a húsra gyakran rátapad a szén, ami bármennyire is finom füstös ízt ad az ételnek, sajnos kicsit sem egészséges.

Pláne nem a bőrödre nézve! Sokszor ugyanis ebben szénhidrogén keletkezik, ami köztudottan gyulladást kiváltó hatással bír az emberi szervezetre nézve.

Ráadásul képes lebontani a kollagént is, ami ugyancsak a bőröd rugalmatlanná válásához vezet. Ha legközelebb sütögettek a kertben, inkább kapard le az ételről a szenet!

Alkohol

Nem titok, hogy az alkoholnak nincs jó hatása sem az egészségünkre, sem pedig a megjelenésünkre.

Ha mostanában gyakrabban mozdultál ki otthonról hétvégente, és megittál egy-két pohár bort, érdemes egy kis szünetet tartanod. Ilyenkor ugyanis a májad dolgozza fel a méreganyagokat, amelyek a bőrödön keresztül jutnak ki a szervezetedből.Ez már önmagában sem tesz túl jót a szépségednek, de ha nem tudja megfelelően lebontani a májad az alkoholt, akkor csúnya pattanásokat, gyulladást és ráncokat is okoz a benne lévő méreganyag!

Szénhidrát

Amikor szénhidrátot fogyasztasz, azt a tested cukorrá alakítja át. Ez viszont ugyanahhoz a problémához vezet, amit a cukorfogyasztás vált ki: a kollagén és elasztin szintje fokozatosan lecsökken a testedben, amitől ráncosabbá és megereszkedetté válik a bőröd.

Ez persze nem jelenti azt, hogy végérvényesen minden szénhidrátnak búcsút kell intened! A teljes kiőrlésű ételek, gyümölcsök és zöldségek továbbra is képezzék az étrended részét, azonban a fehér kenyértől ideje búcsút venni.

Túl sok só

Minden, aminek magas a sótartalma (fűszeres ételek, chipszek), egyaránt ahhoz vezet, hogy szép lassan kiszárad tőlük a bőröd.

Hiszen ez több nedvességet von el a szervezetedből és olyan sejtektől, amelyek például a bőröd rugalmasságáért felelnek. Amikor ez hosszú időn át fennáll, szárazabbá és ráncosabbá válik az arcod.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást