Az a fránya narancsbőr – a férfiak alig veszik észre, mi nők viszont teljesen rá vagyunk görcsölve arra, hogy minél előbb (és mondjuk lehetőleg minél kevesebb munkával) megszabaduljunk tőle. Bár a narancsbőr nagy része sajnos a genetikán múlik, azért mi is rengeteget tehetünk, hogy kisimítsuk a kisebb-nagyobb gödröket a combon és a fenéken. Például azzal, hogy elkerüljük azokat az ételeket, amelyek kifejezetten rontanak a helyzeten.
3/7 A zacskós leves a főellenség
Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten elősegítik a cellulit kialakulását – nem csak azért, mert egészségtelenek, hanem mert összetevőiknek hála felturbózzák a zsírraktározást. Ilyenek például a különböző zacskós és konzervlevesek, amelyek hiába nem tartalmaznak cukrot és különösebb zsírt, de tele vannak sóval, ami megköti a vizet, és dehidratáltsághoz vezethet.
Ez nem csak azt jelenti, hogy szomjasabb leszel, hanem azt is, hogy a kis gödröcskék a fenekeden mélyebbnek látszanak, mint amilyenek, hiszen a só elvonja a szervezetedtől a szükséges vízmennyiséget. Ha magad készíted el a leveseidet, ne sózd őket túl, és használj himalájai sót – ez sokkal egészségesebb, mint a normál házisó.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!