Esznek-e gyorskaját a királyi családban? Kitálal a palota szakácsa

Esznek-e gyorskaját a királyi családban? Kitálal a palota szakácsa

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Esznek-e gyorskaját a királyi családban? Kitálal a palota szakácsa

Mit ettél ma ebédre? Lehet, hogy a királyi családban is hasonló volt a menü? Gondolkodtál már azon, hogy mi kerül a britek legelőkelőbb családjának asztalára, amikor senki sem figyeli őket? Darren McGrady, aki 1982 és 1993 között a Windsor család séfje volt, elárult néhány meglepő részletet.

Vilmos és Harry odavannak a gyorskajáért

Bár a legtöbb szülő igyekszik távol tartani a gyermekét az egészségtelen ételektől, Diana hercegnő éppen azzal próbált szembe úszni az árral, hogy időről időre elvitte fiait a gyorséttermekbe – persze, az ő esetükben ez akár annak is lehetett a módja, hogy kicsit közelebb kerüljenek a valódi gyerekkorhoz.

Emlékszem, amikor egy napon a hercegnő bejött a konyhába, és azt mondta, töröljem az ebédet, mert McDonald’s-ba viszi a gyerekeket” – idézte fel a pillanatot a Marie Claire újságírójának a szakács.

Te jóságos ég, Felséged, hiszen ezt én is el tudom készíteni! Tudok hamburgert csinálni a fiúknak!” – mondta, mire Diana azt felelte, hogy ne is fáradjon, mert a fiúkat az ételhez járó játék érdekli.

Fülöp egyszer elcserélte az ebédét a személyzettel

A szabályok szerint bár egy konyhán készül a királyi család és a személyzet ebédje is, utóbbi inkább kiadós, előbbi inkább minőségi.

A szakács szerint egy napon Erzsébet királynő férje, Fülöp bejött a konyhába, és meglátta a hússzeleteket, amiket a személyzetnek készítettek, valamint az apró, de kiváló minőségű bárány steaket, amit neki terveztek felszolgálni.

Nem lehetne, hogy cseréljünk?” – kérdezte, és a szakács természetesen elcserélte vele az adagját.

A királynő arany tálról és műanyag tálból eszik

Míg a hivatalos eseményeken teljesen természetes Erzsébet számára, hogy gyémántokkal kirakott tálcákról és aranyozott tányérokról egyen, addig a mindennapokban sokkal praktikusabb: ha gyümölcsöt nassol, azt például egy sárga Tupperware edényből teszi, reggelire pedig rendszeresen választ egy tál Kellog’s gabonapelyhet, amit szintén egy műanyag tálkából fogyaszt el, és saját magának szervírozza.

Erzsébet imádja a csokoládét

Ha valaha ajándékot kellene vinned a királynőnek, egy tábla csokoládéval sosem fogsz mellélőni!

A királynő ugyanis rajong az édességért, ám a cukrozott, édes változat helyett a keserű csokoládét részesíti igazán előnyben.

Ami azt illeti, minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb.

És bár igyekszik kiegyensúlyozottan tartani az étrendjét, csokoládénak mindig szerepelnie kell a királyi család számára küldött menükínálatban.

A tengeri herkentyűk tiltólistán vannak

Legalábbis olyankor, ha nyilvános eseményen vesznek részt, vagy vendéget fogadnak a királyi család tagjai. Zárt ajtók mögött, amikor sehol nem kell megjelenniük, természetesen annyi homárt ehetnek, amennyi beléjük fér, ám a legszűkebb családtagokat leszámítva még senki nem láthatott egy Windsort garnélát falatozni.

Az ok? A tengeri herkentyűk fogyasztása esetén más ételekhez képest viszonylag nagy a kockázata valamilyen vírus vagy baktérium szervezetbe jutásának, aminek az eredménye gasztroenteritis, szeptikémia, szalmonellózis, hepatitis, kolera és tífusz, vagy csak egy jó öreg ételmérgezés lehet. Ezeknek a tüneteit pedig a királyi család mások előtt egyszerűen nem engedheti meg magának.

Hiába, az imidzs az imidzs.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást