Ma estére kötelező: metálosan fénylő szilveszteri smink lépésről lépésre

Ma estére kötelező: metálosan fénylő szilveszteri smink lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Ma estére kötelező: metálosan fénylő szilveszteri smink lépésről lépésre

Az előző szilveszteri smink esetében a csillámok adták meg az igazi bulis hatást, most ehelyett a fényekkel fogunk játszani. Személy szerint imádom az erősen, metálosan fénylő szemhéjfestékeket, az aktuális kedvencem – amit itt is használok –, pedig az egyik legalacsonyabb árkategóriájú márka kollekciójából került ki. A sminket lehet vadítani élénkre színezett ajkakkal, egy bőrtónusú rúzzsal pedig visszafogottabban elegáns hatást kelt.

Alapozás

Vigyük fel a szemhéjalapozót a smink tartósítása és a színek intenzitásának fokozása érdekében.
A belső szemzugba, a szemhéj és az alsó szempillák tövének belső egyharmadára vigyünk fel egy világos, metálos vagy erőteljesen selyemfényű festéket. Én a Barry M 38-as számú, pezsgőszínű pigmentjét használtam.

Metál fényű pigment

A mozgó szemhéj és az alsó szempillák tövének középső részére kerüljön a szemsmink középpontjául szolgáló metál fényű termék.

Nálam az Essence 02 Smell The Caramel pigmentjére esett a választás, ami egy csodás, világos bronzos árnyalat. Ha ezüst színű kiegészítőket terveztek viselni, akkor bátran ajánlom a kollekció ezüst pigmentjét is.

Sötétítsünk!

A szem külső, még szabadon hagyott felületére egy sötétebb, az előző színekkel harmonizáló árnyalatot válasszunk. Ez már legyen kevésbé fénylő vagy akár teljesen matt.

Ügyeljünk rá, hogy a lekerekített, puha ecsetünkkel teljesen dolgozzuk el a külső széleket, illetve az előzőleg felvitt szemhéjpúder irányában is.

Mélyítő vonal

Most a mozgó szemhéjunk fölé, a mélyítő vonalba kerül egy negyedik szín. Ha sok hely áll rendelkezésre a mozgó szemhéj és a szemöldök között, mint az én esetemben, akkor választhatunk sötétebb árnyalatot, kedvünktől függően fénylőt vagy mattot is.

Amennyiben viszont szűk a hely, egy bőrszínnel megegyező, esetleg 1-2 árnyalattal sötétebb, matt festékkel dolgozzuk el a szemhéjra felvitt színek széleit.

Emeljük ki a sminkünket

Bármelyiket is választottuk, a szemöldök alatti, még szabadon hagyott részre egy bőrszínünknél picit világosabb, matt szemhéjpúdert vigyünk, ami egyrészt eldolgozza a mélyítő vonalba került festék széleit, másrészt diszkréten kiemeli a sminkünket.

Fontos, hogy matt legyen, hiszen a szemhéjunk már így is épp elég feltűnően csillog.

Tusvonal

Kontúrozzuk a szemünket! Ehhez a szemfestéshez a tust javaslom, amivel intenzívebb és élesebb vonalat kaphatunk, mint ceruzával.

Mindenképp kerüljön az alsó és felső vízvonalra is belőle!

Akinek csak kis rész látszik a szemhéjából a szem nyitott állapotában, az elég, ha csak a vízvonalat húzza ki feketével. Ezután jöhet a spirál vagy a műszempilla.

Pirosító, bronzosító és ajkak

Ez a smink remekül mutat intenzív, hangsúlyos ajkakkal és nude rúzzsal egyaránt. A lényeg, hogy hangoljuk össze a pirosítóval: sötétebb rúzs esetén natúr árnyalatot válasszunk, a nude viszont párosulhat pinkes vagy barack arcpirosítóval is.
Én az előbbi kombinációt választottam. Az ajkamra a L’Oreal Infallible kontúrceruzája került Always Plum színben, fölé pedig az YSL Rouge Volupté 11-es árnyalata. Az arcomat bronzosítóval kontúroztam.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást