Ép padló költözés után is

Ép padló költözés után is

Címlap / Otthon / Ép padló költözés után is

A Visszuk.hu profi költöztető cég munkatársai összegyűjtötték nekünk, mi mindenre kell figyelnünk, hogy a költözés során a padlóburkolat épségben maradjon. 

Nehéz tárgyak okozta sérülések

Az egyik legfontosabb szempont a költöztetés során, hogy a nehéz tárgyakat és bútorokat milyen módon mozgatjuk. Ha a szállítást tapasztalatlan személy végzi, még baleset is előfordulhat a nehéz tárgy elejtése által. 

  • A bútorokat nem szabad a padlón tolni és húzni, ugyanis nemcsak a berendezési tárgyakban tehetünk ezzel kárt, de a padlóban is. A kisebb bútorokat – például székeket, éjjeli szekrényeket – könnyedén fel tudjuk emelni, a nehéz tárgyakhoz viszont használhatunk bútorcsúsztató segédeszközöket vagy gurulós kézi emelőt.
  • Bútortakaró használatával megelőzhetjük a padló, a fal és a bútorok megsérülését cipekedés közben. Ha nincs ilyenünk kéznél, a lakásban található bármilyen vastag takaró is megfelelhet, mivel tompítja az ütés erejét. 
  • A csomagoláshoz mindenképpen kellően erős dobozokat kell használnunk. A már többször használt dobozokat vastag ragasztószalaggal többször tekerjük körbe, plusz erősítésként.

A szőnyegek szerkezeti védelme

A szerkezeti védelem a szőnyegek és a padló ártalmas anyagoktól való megóvását jelenti. 

  • Régi, kidobásra szánt szőnyegeket leterítve megvédhetjük a padlóburkolatot a horpadásokkal és a karcolásokkal szemben. 
  • A költöztető cégek emberei szinte minden esetben műanyag fóliát használnak. Nemcsak megóvja a padlóburkolatot és a szőnyegeket a sérülésektől, de a szennyeződések miatt sem kell aggódni. A munka végeztével egyszerűen eltávolítható.
  • Az értékes szőnyegek védelme érdekében a legegyszerűbb feltekerni és biztonságos helyre helyezni őket, még a költözés napja előtt. 
  • Ha a bejárati ajtó küszöbe elé és mögé lábtörlőket helyezünk, csökkenthetjük a kosz, sár, hó mennyiségét, melyet a ki-be járkálás során behordanánk a lakásba. 

Szakértői segítség

A padló és a szőnyegek mégis akkor lesznek a legnagyobb biztonságban, ha profi csapatra bízzuk a teljes költöztetést, a csomagolástól kezdve egészen a szállításig. A Visszuk.hu tapasztalt szakemberei rendelkeznek a szükséges felszereléssel és tudással, ami ahhoz szükséges, hogy a bútorok és a padlózat is épségben maradjon, a berendezés pedig biztonságosan megérkezzen az új lakásba.

A honlapon lehetőség van ingyenes, személyre szabott árajánlatot kérni, ami már pár órán belül megérkezhet. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint várni a nyugodt költözést és az új, gyönyörű otthonunkat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást