Ennek a 4 fogadalomnak van a legnagyobb értelme – még januárban kezdd el őket!

Ennek a 4 fogadalomnak van a legnagyobb értelme – még januárban kezdd el őket!

Címlap / Életmód / Egészség / Ennek a 4 fogadalomnak van a legnagyobb értelme – még januárban kezdd el őket!

Ha pozitív változásokra vágysz az új évben, a hangzatos fogadalmak helyett érdemes néhány apróságon változtatni, olyan új szokásokat bevezetni, melyeket hosszú távon is meg tudsz tartani. A szilveszteri fogadalmakkal célszerű csínján bánni, és csak olyat megígérni saját magunknak, amit be is tudunk tartani, és tényleg a javunkra válik. Az alábbiakban olyan szokásokat mutatunk be, melyek egyike sem kerül túl nagy erőfeszítésbe, mégis pozitív változásokatt hozhat számodra.

Ki a felesleges holmikkal!

Időnként muszáj megszabadulni a felesleges dolgoktól – legyen szó régóta nem hordott ruháról vagy random facebook-ismerősről. Ha te is az a típus vagy, aki hajlamos a halmozásra, nem is olyan egyszerű a feladat.

Ha csak napi fél órát szánsz a szelektálásra – akár a lakásodban, akár virtuálisan – pár hét alatt máris látványos eredményt fogsz elérni.

Haladj egyik szobáról, fiókról a másikra, nem kell megszakadni, és napi 30 percnek pedig mindig bele kell férnie.

Meglátod, milyen felszabadító érzés megszabadulni a sok felesleges holmitól, a későbbiekben pedig elég lesz hetente vagy havonta egyszer elvégezni a szelektálást, hogy átláthatóbb legyen a környezeted.

Persze, a legjobb megelőzni a dolgot, és csak olyan holmikkal – és ismerősökkel – körülvenni magad, melyekre tényleg szükséged van.

A rendszeres mozgás új életerőt ad

Nos, igen, a sport. Mint tudjuk, minden januárban megtelnek az edzőtermek, aztán már február-márciusra a többségnél alábbhagy a lendület.

Ennek lehetne hosszan elemezgetni az okait, de egy biztos: ha valakinek sikerül megtalálnia a számára megfelelő mozgásformát, amit nem csupán kötelességtudatból vagy fogyni vágyásból, hanem szívesen végez, nagyobb rá az esély, hogy egész évben – vagy akár egy egész életen át – kitartson mellette.

Ha te még nem találtad meg a sportodat, legyen ez a kihívás januárban, hogy rálelj: próbálj ki többfélét is, és amelyik jobban bejön, építsd be a heti rutinodba, szigorúan szánj rá legalább egy napot.

Ha úgy érzed, többen könnyebb, keress egy hasonló cipőben járó ismerőst, és kísérletezzetek együtt.

Szórakozás olvasással

Tedd a szívedre a kezed, és valld be, az utóbbi egy évben hány könyvet vettél le a polcról és olvastad végig – az újságot nem ér beleszámolni.

Ha egyébként régebben szerettél olvasni, a válasz most mégis az egyhez közelít, vegyél erőt magadon: legalább napi fél órára tedd le, és némítsd el a telefont, és térj vissza ehhez a régi szokásodhoz.

Merülj el egy könyvben úgy, hogy közben semmilyen kütyü nincs a kezedben. Napi 30 perc olvasással egy hét alatt kiolvashatsz egy könyvet.

Mindegy, hogy tudományos, vagy szórakoztató jellegű, lényeg, hogy közben hagyod az agyad és képzeleted dolgozni.

Tanulj nyelvet, online

Manapság nem feltétlen kell magántanárhoz járni és súlyos pénzeket kifizetni ahhoz, hogy szert tegyél a nyelvtudásra.

Ha a napi akár csak fél óra tévénézési idődet nyelvtanulásra fordítod, pár hónap alatt elsajátíthatod egy teljesen új nyelv alapjait.

De ha ezt túl száraznak találod, tölts le egy jó kis appot a telefonodra (pl. Doulingo), és tanulj játszva.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást