A méhek többet tesznek az immunrendszeredért, mint hinnéd

A méhek többet tesznek az immunrendszeredért, mint hinnéd

Címlap / Életmód / Egészség / A méhek többet tesznek az immunrendszeredért, mint hinnéd

Ha télen általában egyik megfázásból a másikba csöppensz, akkor jobb, ha már most S.O.S, felkészíted a szervezetedet a zimankóra. Az immunrendszeredre ráfér egy kis tuning, és ha ezt természetes dolgokkal szeretnéd megtenni, akkor a legjobb erre a méz, a propolisz vagy a méhpempő!

Több oka is van annak, hogy a betegségek miért támadják meg a szervezetedet sokkal könnyebben a téli időszakban. Egyrészt ilyenkor a fertőzés is több (például az influenzaszezon is ekkor van), illetve a kórokozók szaporodásának a hőingadozás is kedvez – van olyan, hogy akár 10-15 fokos hőingadozás is lehet egy napon belül, arról nem is beszélve, amikor a meleg lakásból kilépsz a hidegbe vagy megizzadsz a meleg cuccaidban és úgy mész ki.

Emellett a fűtés miatt száraz a levegő az otthonodban és az irodádban, és a kiszáradt nyálkahártyán könnyebben tapadnak meg a baktériumok, vírusok is. Ha ezen felül még stresszes is az életed, keveset alszol, akkor még jobban legyengíted a szervezetedet, és plusz segítségre lesz szüksége, hogy ellenálljon a betegségeknek. Különböző méhészeti termékek vannak, amivel változatosan erősítheted a szervezetedet.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!