Otthon / Szórakozás

5 elfeledett film a 90-es évekből, amit érdemes újranézned

5 elfeledett film a 90-es évekből, amit érdemes újranézned

Ha te is imádod a 90-es évek filmjeit, megható témáit, kedves arcait, sokszor kiszámítható végkifejleteit, úgy ezt a rég nem látott filmekből való összeállítást most neked hoztuk el!

A tehetséges Mr. Ripley

Ha annyit mondunk, hogy Jude Law és Matt Damon játszik együtt egy filmben, akkor már csak a két szuper pasi miatt is érdemes megnézni!

A tehetséges Mr. Ripley azonban nem csak miattuk jó, egy igazán izgalmas és érdekes történetet láthatunk kibontakozni.

Nem egy romantikus alkotásról van szó, sőt a film tulajdonképpen egy pszichológiai thriller, ami Patricia Highsmith írónő regényének a feldolgozása.

Adott egy nem túl módos fiatalember, aki egy partin véletlenül összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Teljesen lenyűgöző őt a csillogás, és az a terve, hogy mindenáron bekerüljön a legmenőbbek közé. És persze semmitől sem riad vissza…

Egy kosaras naplója

Imádod Leonardo DiCapriót? Akkor semmiképp nem hagyhatod ki azokat a filmjeit, amelyekben még szinte gyermekként szerepelt.

Az egyik ilyen az Egy kosaras naplója. Ha eddig még nem nézted meg vagy már ezer éve láttad, akkor itt az ideje, hogy bepótold!

A Oscar-díjas színész zsenialitása már ekkor megmutatkozott, elképesztően jót alakít ebben a filmben is. Egy életrajzi dráma, Jim Carroll amerikai költő életéről szól.

A gimnazista tehetséges kosárlabdázó volt, ám hamar a kábítószerek mellett kötött ki. Függővé válik, lopni kezd és egyre mélyebbre süllyed. Ez sem egy romantikus történet, de DiCaprio alakítása miatt látni kell!

A szerelem hullámhosszán

Nem hagyhatjuk ki a romantikus alkotásokat sem a listánkról, A szerelem hullámhosszán című filmben két zseniális színész, Tom Hanks és Meg Ryan játszik.

Karácsonykor játszódik, amikor egy kisfiú betelefonál egy rádiós műsorba és elmondja, hogy amióta meghalt az édesanyja, édesapja nagyon magányos, ezért segítséget kér a hallgatóktól.

Hallja ezt a műsort autóvezetés közben Annie is, akit nagyon meghat a történet és úgy dönt, felkutatja a férfit és gyermekét.

Igazán kedves és megható történet, ezt a filmet érdemes újra és újra megnézned.

Több mint testőr

Itt egy másik szerelmi történet, ami a 90-es évek egyik meghatározó filmje volt. Valószínűleg Te is láttad, de mikor volt már az?! Épp itt az ideje, hogy újranézd!

A főszereplő a zseniális Kevin Costner és a gyönyörű hangú Whitney Houston. Frank profi testőr, akinek ezúttal egy híres énekesnőt kell megvédenie.

Ez szó szerint értendő, ugyanis nem csak rajongók és újságírók veszik körül, van egy őrült zaklatója is… Izgalmas, fordulatos, no és persze nagyon romantikus történet.

Igazi klasszikus, bármikor szívesen újranézzük.

Szabadítsátok ki Willyt!

Végül, de nem utolsósorban itt egy remek történet az egész családnak!

Ha egy érdekes, szórakoztató filmre vágysz, amiből még a gyermeked is sokat tanulhat, érdemes a legkisebbekkel is megnézetni a Szabadítsátok ki Willyt!.

Egy tündéri kardszárnyú delfinről szól, akit egy delfináriumba zártak, hogy szórakoztassa a közönséget. Ő azonban nem hajlandó erre, ezért a hely tulajdonosa az állat elpusztítása mellett dönt.

Szerencsére ott van a kis Jesse, aki mindent elkövet azért, hogy megmentse kedves barátját. Szívmelengető, izgalmas történet, amit az egész családnak látnia kell.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást