Megmentheti az életed: ezt az egy dolgot mindig tedd meg lefekvés előtt

Megmentheti az életed: ezt az egy dolgot mindig tedd meg lefekvés előtt

Címlap / Életmód / Egészség / Megmentheti az életed: ezt az egy dolgot mindig tedd meg lefekvés előtt

Mielőtt ledőlsz aludni, biztos, hogy te is mindig ellenőrzöd, kikapcsoltad-e az elektromos eszközöket, rendesen eltekerted-e a csapot, valamint azt, hogy tényleg bezártad-e a bejárati ajtót. De mi a helyzet a saját és a gyermekeid hálószobájával? Lefekvéskor mindig becsukod az ajtókat, vagy inkább nyitva hagyod őket? 

Egy amerikai felmérés szerint az USA-ban élő emberek 60%-a nem csukja be a háló ajtaját.

Sokan szimplán csak ehhez vannak hozzászokva, de ahol kisgyermekek is vannak, ott a szülők az ő nyugalmuk érdekében is nyitva hagyják az ajtót.

Pedig felmérések szerint, ha becsukod, azzal akár egy nap az életedet is megmentheted. Egy tűz esetében ugyanis sokszor ezen múlik minden!

Az életedet is megmentheti: ezt az egy dolgot tedd meg mindig lefekvés előtt

Sajnos kiszámíthatatlan, mikor és mitől gyulladhat ki az otthonod, pláne a jelenlegi időszakban, amikor egyre több szintetikus anyagból készült bútort lehet vásárolni a boltokban. Hiszen sokszor az elsődleges szempont a praktikum és a kinézet; az, hogy az anyagok gyúlékonyak-e, többnyire nem mérvadó.

De sajnos nem lehet előre tudni, mikor és miért üt ki tűz: egy meghibásodott vezeték vagy akár egy villámcsapás is okozhatja a lángokat, sőt, olykor egy felelőtlen szomszéd is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

 • janika
  2021.05.17., 21:30

  ezjó téleg bekel csukni a alytót merha tűzvan nemhalom a gyereksikittását a másiszobábóül. nyugotan alszok azmek haláélraék. de a csokot már mekkaptam és nemkőt töbet iskorába vini. Az a lekjob ha az aszony is külömnalszik.
  szóval mindeki csuklya ba a alytót és várlya a mekvártó tüzet!
  okoscik. midha má óvastam vóna korában is de okoscik.

  Válasz

Írj egy hozzászólást