Család / Életmód

Élet a macskával (ez a cikk vicc, az itt leírtak semmi esetre sem követendők)

Élet a macskával (ez a cikk vicc, az itt leírtak semmi esetre sem követendők)

Eme házi kedvenc bearanyozhatja éltünket, de pokollá is teheti azt. Érdemes hát gondozását komolyan venni, gondoskodva a megfelelő munkavédelmi eszközökről… és a humorérzékről.

A macska beszerzése

Célszerű a lopott macskát zárható kartondobozban utaztatni a kocsiban. Amennyiben ez nem áll módodban, útközben szerezz be T-vonalzót. Ez az eszköz, hosszánál fogva alkalmas arra, hogy a kocsi bármely részéből ki tudd piszkálni a piramisok őrzőjét.
A lakásban is hasznát veszed, mivel a riadt macska hajlamos bebújni a szekrény mögé, és ott megszabadulni hólyagjának tartalmától. Az új macskához első két nap, csak motoros kesztyűben nyúlj, mivel harapása olyan erős, hogy fogainál fogva fel tudod emelni, hogy rálátásod legyen még a köldökére is.

A macska és a gyógyszerek: az igazi zsákbamacska

A gyógyszerek beadása, a féregtelenítéshez használt fokhagyma letuszkolása a torkán, nem egyszerű dolgok. Hasznos eszköz a gyerek használaton kívüli tornazsákja.
Miután beleszuszakoltad a macskát a tornazsákba, és pöpec masnit kötöttél a macska nyakmagasságában a zsák szájára, csak annyi a dolgod, hogy két oldalt megnyomod pofazacskóját, nyitott szájába helyezed a beadandót, majd egy gyors mozdulattal összeszorítod a pofáját. Ujjadat az orrlyukára szorítod egy pillanatra, melytől ijedtében nyel egyet, és már célt is értél.

A macska és a fürdetés

Köztudott, hogy a macska nem nagyon kedveli a vizet. Sőt, gyűlöli. Amennyiben tiszta macskát akarsz, szükséged lesz családod minden tagjára, a következőképp: egy ember fogja a grabancát a kádban, egy ember sikálja, egy fogja a zuhanyrózsát, egy készenlétben áll a fürdőlepedővel, egy pedig elállja az ajtót. Grabancát fogva nyomd a macskát tapéta alakzatba a fürdőkád aljára és fürdesd meg.
Öblítés után dobjátok rá a fürdőlepedőt úgy, hogy az a fejét is takarja, majd villámgyorsan tekerd többszörösen a törölközőt a macska köré, szorosan. Miután leitattátok róla a vizet, egy rántással rázd ki a törölközőből az állatot, és villámgyorsan nyissátok ki az ajtót. Így sérülésmentesen megúszhatjátok mindannyian a fürdetést.

A macska és az étel

A macska először sündörög, majd érdektelenséget tettetve nyalogatja hátsó fertályát. Közvetlenül ezután intellektuális felét villantja meg, és beszélni kezd hozzád ugyan azzal a szájjal. Egy szót minden macska ismer, ez pedig: a máj.
Egyesek szerint ez a szó, beszédhiba folytán, a miau csonkított változata, ám én ebben nem hiszek. Onnan tudod, hogy macskád jó húsban van, ha nyáron, slagozás közben bőrig nedvesíted, és több húst látsz rajta, mint szőrt.

A macska és az egészségügy

Első körben érdemes a macskát ivartalanítani. Ha fiúmacskáról van szó, könnyű a dolgod. Fejjel lefelé beletuszkolod egy 45-ös gumicsizmába – macskád fejméretét figyelembe véve –, egy nyisszentéssel megszabadítod heréitől, betalkumozod, majd kirázod a macskát a gumicsizmából.
Lánymacska esetén vállalj kétheti plusz munkát, hogy ki tudd fizetni az állatorvost. Egyéb altatásos műtéteknél nincs különösebb dolgod, mint filmen megörökíteni az altatás utáni ébredés egy óráját, és feltenni a youtube-ra, majd megosztani a linket a közösségi oldalakon. Macskát ne próbálj bekötözni, mert reggelre lerágja magáról a géz egy részét, és úgy fog kinézni, mint egy rémisztő, gézből foszladozó egyiptomi macskamúmia.

A macska búcsúztatása

A mondás szerint egy macskának hét élete van. Szerintem kilenc, de ez most nem releváns. A lényeg, hogy mire megszokod jellemét, szokásait, szagát, addigra baleset éri, vagy megöregszik, és hazamegy megdögleni. Macskasiratás után közvetlenül keress egy helyet a kertedben, amely szilakertnek is alkalmas.
Az emlékhely kialakításához keresd meg a legnagyobb, legsúlyosabb követ, melyet csak találsz. Miután biztos vagy abban, hogy házi kedvenced soha nem fogja tudni kiásni magát a túlvilágról, magyarázd el gyerekednek, hogy nem, nem fogjátok kiásni és magatokkal vinni az új ház kertjébe kedvencének maradványait.

Felelősség

A viccet félretéve, az itt leírtak nem követendők! A házi kedvencekkel felelősségteljesen kell bánni, szem előtt tartva komfortérzetüket, speciális igényeiket, egészségüket.
Figyelmébe ajánlom minden olvasónak, hogy az állatkínzást a törvény bünteti.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást