Ha tervben van nálatok a tojásfestés és –evés idén húsvétkor, érdemes tisztában lenned néhány alapvető biztonsági szabállyal, amelyek hozzájárulnak, hogy az ünnep alkalmával biztosan ne dőlj szalmonellával ágynak.
4/7 Hűtőben az utolsó pillanatig
A megevésre szánt kemény tojásokat a fogyasztás előtti utolsó pillanatig tartsd a hűtőben! A baj egyik leggyakoribb oka, hogy a húsvéti vendégváró hidegtálat sokan már reggel kiteszik az asztalra, ami így késő estig hűtés nélkül ott marad.
Sajnos ennek csúnya ételmérgezés lehet a vége mind a házigazdára, mind pedig a vendégekre nézve. Inkább tartsd külön a tojásokat a hűtőben, és 2-3 óránként vegyél ki annyit, amennyit megesztek!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!