Te elégedett vagy az online jelenléteddel?

Te elégedett vagy az online jelenléteddel?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Te elégedett vagy az online jelenléteddel?

Ma már nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának azt a luxust, hogy ne legyen jelen az online térben, ahol a vásárlások és az információszerzések döntő többsége zajlik. (x)

Ha szeretnél felkészült lenni, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikkünket, amely remek összefoglalót nyújt számodra arról, hogy mire is kell ügyelni, amikor kialakítod az online marketing rendszeredet!

Miből is áll az online marketing?

Minden olyan marketingcsatornát, amelyen az internet segítségével éred el a potenciális vevőidet és ügyfeleidet, online marketingcsatornának hívunk, és mivel ez egy komplex rendszer, jobb, ha a HM Marketing Kft. online marketinggel kapcsolatos szolgáltatásait is igénybe veszed a rendszered kialakításakor.

De nézzük is, miből áll az online marketing!

A legalapvetőbb dolog, hogy kell egy honlap, ami informatív, SEO szempontjából is jól teljesít, reszponzív és felhasználóbarát, hiszen mindenkit ide terelsz a következő platformokról:

  • A Google keresője és hirdetési felülete megkerülhetetlen, ha szeretnél sikeres lenni, ehhez érdemes PPC-ben jártas szakemberek tudását igénybe venni.
  • A közösségi platformot sem hagyhatod ki, így ahhoz mérten, hogy ki a célközönség, választhatsz egyet vagy többet is egyszerre. Itt a rendszeres, érdekes tartalmakkal bíró posztolás létkérdés.
  • Érdemes persze blogot is írni, hiszen ezzel is értékes tartalmat nyújtasz, valamint a vásárlóid is jobban megismerhetnek, ez már kicsit a tartalommarketing része is.
  • A jó öreg hírlevelet sem hagyhatod ki, bár fontos, hogy csak valódi feliratkozóknak küldj levelet, és olyan tartalmakkal bombázd, amik valóban értékesek a számukra, ezért nem kell meglepődni, hogy maga az e-mail marketing is egy külön szakterület.

Most biztosan kapkodod a fejed, és azonnal bele akarsz vágni mindenbe, de ettől azért óva intünk!

Annyit vállalj, amennyit valóban elbírsz!

Mielőtt elapróznád a kapacitásod, és szétesne az egész marketinged, fontos megértened, hogy egyrészt lépésenként haladj előre, és amikor egy-egy terület már jól működik, akkor menj rá a következőre, amennyiben szükséges. Nem minden vállalkozás igényel például TikTok fiókot, bár érdemes előre lefoglalni a vállalkozásod nevét, minden ilyen oldalon, ki tudja, mikor jön jól!

Nem vagy egyedül!

Persze nem csoda, ha most hirtelen azt sem tudod, hogy mihez kapj, vagy hogy mibe kezdd el beleásni magad, hiszen az online marketing minden egyes eleme külön szakembert kíván. Nem elég a specifikus platform, de ezeknek a marketingcsatornáknak a rendszere és a működése napról napra változik, fejlődik, így kiemelten fontos, hogy naprakész légy ezekből a lehetőségekből!

Ha azonban nem szeretnéd a fél életedet azzal tölteni, hogy marketingesek helyett dolgozol, akkor legfőbb ideje találni magadnak egy olyan ügynökséget, mint amilyen a HM Marketing Kft. is, amely nagy segítséget tud nyújtani abban, hogy hatékony és eredményes marketingstratégiád legyen a jövőre nézve.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!