Az elbűvölő mosolygás hozzávalói

Az elbűvölő mosolygás hozzávalói

Címlap / Életmód / Egészség / Az elbűvölő mosolygás hozzávalói

Egyszerű életmódbeli tippekkel elbűvölhetsz másokat mosolyoddal és lelkes magatartásoddal. Olvasd el hogyan!

Vannak időszakok, amikor minden balul sül el. Még ha kis dologról is van szó, elég ahhoz, hogy egész napra vagy hétre elvegye a kedved mindentől. Manapság ritka a tökéletesen elégedett ember, ha mindenünk megvan is képesek vagyunk apró dolgokon elégedetlenkedni otthon, vagy a munkahelyen. Ezen két féle képpen segíthetünk, vagy besüppedünk az ágyba és nassolni kezdünk, vagy mosolygunk!

Szerinted lehetetlen nehéz szituációk után mosolyogni? Hogyan várható el, hogy boldog legyél, ha épp szörnyű dolog történt veled? Valójában a mosoly az egyik módja a negatív érzések felszabadításának, mint az idegesség, szorongás vagy düh.

A mosoly nem más, mint az arc izmainak mozgása, mégis fényt adnak szemeidnek és sokkal rugalmasabb, feszesebb lesz tőle az arcbőröd. Amikor mosolyogsz, endorfin termelődik szervezetedben, ami képes csökkenteni a fizikai és lelki fájdalmat. Az endorfin felelős a benned levő minden jó érzésért.
Ha nem vagy olyan hangulatban, hogy mosolyogni tudj, mindössze annyit kell tenned, hogy körülnézz és olyan dolgot  tegyél, ami mindig mosolyt csal az arcodra. Néhány tipp:

Sétálj!
Ez egy jó fizikai gyakorlat és alkalom egy kis friss levegő szívására. Erőteljesebbnek fogod érezni magad utána, enyhíti a benned levő szorongást és lenyugszol.

Kutya vagy macska

Jó társad a négylábú, főleg ha tudsz gondoskodni róla és van időd rá. A kisállat és közted levő érzelmi kötelék segít átlendülni a nehézségeken. Engedd el az érzéseidet, amikor vele vagy, és boldog leszel, hogy valaki csak rád számít és feltétel nélkül szeret.

Állj le!
A napi rohanás közepette adj helyet egy kis örömnek is. Meg kell hogy szusszanj a munkában, különben nem lehet cérnával bírni. Gondolj arra, hogy ezen a világon mindennek szüksége van energiapótlásra, így te is fel kell töltődj valahogy: hallgasd reggel, ahogy a madarak csicseregnek, örülj az ebédszünetednek, este végy elő egy jó könyvet vagy nézz meg egy jó filmet. Egy szépségápoló este is fel tud tölteni: manikűr, pedikűr, bőrápolás.

Tanulás
Egy hobbi elkezdése erre a legjobb megoldás, amely frissen tartja elmédet. Próbáld ki például a festészetet, fotózást, sportot. Esélyt adhatnál a kézimunkáknak is, mint a varrás, kötés, horgolás és egyebek. Bármely általad megalkotott munka önbizalmat ad a lelkes folytatásra.

Ha te boldog vagy, másokat is boldoggá tudsz tenni és csak így élhetsz teljes életet. Ha valaki arcára mosolyt varázsolsz, az a te arcodra is mosolyt hoz. Még a mindennapi egyszerű bókok is mindkét félt boldoggá teszik, de vigyázz, szívből kell jönnie. Ha az őszinteség hiányzik, nincs hitele annak amit mondasz, így az ellenkező hatást éred el.

Tehát hölgyeim, a nehéz helyzetekben való mosolygás a nagyság és maturitás jele. Az emberek mindig tisztelik és csodálják azokat, akik meg tudják őrizni lelkességüket és magabiztosságukat.
 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!