Otthon / Szórakozás

Eladnád a lakásod? 5 tipp, ami meggyorsíthatja a folyamatot

Eladnád a lakásod? 5 tipp, ami meggyorsíthatja a folyamatot

Régóta hirdeted már a lakásod, de egyelőre nem érkezett el az álomvevő? Esetleg még csak most döntötted el, hogy eladnád, és kéne néhány tipp hozzá? Akkor segítünk!

Mikor érdemes ingatlanost bevonni?

Ez a kérdés sokakban felmerül – vannak akik pozitívan állnak hozzá, míg mások inkább elkerülik az ingatlanközvetítőket. Azt javasoljuk, tedd félre az ehhez kötött pozitív és negatív sztereotípiákat, és dönts a saját körülményeidnek megfelelően.

Ha távol laksz az eladni kívánt lakástól, akkor érdemes velük együttműködni, hiszen ők azért vannak, hogy bármikor rugalmasan meg tudják mutatni az érdeklődőknek. Természetesen, ha meg tudod oldani, hogy munkából kiugrasz, amikor jön egy lehetőség, akkor nincs rá szükség, de akár egy konzultációra is érdemes időt és pénzt szánni, és csak utána dönteni.

Mennyit ér egy jó fotó?

A jó kis angol kifejezés nem véletlen: „Picture sells!” – ez annyit tesz, hogy a kép sokkal többet ér mindenféle kreatív és frappáns szövegnél is. De milyen képeket készíts? A lakást olyan állapotában érdemes lefotózni, mint amikor az anyósod várod, vagy amikor meglepetés vacsival készülsz a párodnak.


Egy kis segítség: Home staging szakértői tippekkel


A képek kommunikálják a tisztaságot és otthonosságot még akkor is, ha nem új építésű vagy felújított lakásról van szó. Biztosan láttál már olyan fotókat, melyek elkészítésénél még arra sem vette az eladó a fáradtságot, hogy rendet rakjon. Te beköltöznél ilyen lakásba?

Kellemes élmény

Ha elérkezett a lakásnézés időpontja, akkor a rend és a tisztaság mellett érdemes az illatokra is odafigyelni.

Nem véletlen, hogy a nagy élelmiszerboltok elárasztják a frissen sült pékáru illatával az egész üzletet, amitől csak még inkább megjön a kedved a finomabbnál finomabb élelmiszerek vásárlásához.

Egy amerikai ingatlanspecialista szerint süssünk illatos süteményt, hogy a lakásba belépve finom illatok fogadják a potenciális vásárlót, így azonnal kellemes élményt kapcsol majd az ingatlanhoz.

Az előnyeit kommunikáld

Nem cél becsapni a vásárlókat, de a hirdetésben a lakás pozitív oldalát hangsúlyozd. Ha az ingatlan egy forgalmas útra néző házban található, de van olyan helyiséged ami, épp egy csendesebb parkra néz, akkor kilátásnak azt a képet töltsd fel.

Ez nem átverés, csak egy eszköz, hogy egy látogatásra odacsábítsd a vásárlót.

A helyszínen már úgysem tudod elrejteni a lakás negatív oldalait, de élőben sokkal könnyebb eldönteni, hogy milyen kompromisszumokat hajlandóak megkötni a választott lakásért.

Reális árképzés

Az apró kis trükkök mellett természetesen az ár az elsődleges meghatározó tényező.

A legtöbben csípőből nagyobb vételárral teszik fel a hirdetést, gondolva a későbbi alku lehetőségre. De nem mindenki gondolkodik így, és lehet, hogy valaki pont emiatt kattint tovább a hirdetésedről. Persze van, akinek ez bevált, de mi azt javasoljuk, előbb érdeklődj, hogy a környéken a hasonló lakások milyen árban keltek el.

Vedd figyelembe a szubjektív tényezőket is: például egy földszinti lakás ugyanabban a házban 10-15 százalékkal olcsóbb, mint egy emeleti lakás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást