A nyári „bikini body” megtartása nem mindig fenékig tejfel, főleg, ha már unod a klasszikus salátákat. Kényeztesd magad egzotikus ízekkel, amik nem tartalmaznak több kalóriát, csak színesebbé teszik a saláta repertoárt. Összegyűjtöttünk négy igazi ínyencséget, amit te is könnyedén elkészíthetsz!
Lazacos avokádósaláta
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 db nagyobb avokádó,
- 80 g füstölt lazac,
- 1 db lila hagyma,
- 2-3 ek friss koriander,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint.
Az öntethez:
1 ek görög joghurt, ½ ek dijoni mustár, ½ teáskanál római kömény, ½ ek lime-lé.
Elkészítés:
Vágd ketté az avokádót, vedd ki a magot, vájd ki a belső részét, és vágd minél apróbbra a lazaccal és a lila hagymával együtt. Egy tálban keverd össze a fűszerekkel, és öntsd rá az öntetet. Tálaláshoz töltsd vissza az avokádó héjába. A legjobb benne, hogy este is fogyaszthatod!
Kagylós koktélsali
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 10 dkg kagyló (lehet konzerv is),
- 100 g vörösbab (lehet konzerv is),
- 10 dkg fekete olajbogyó,
- ½ ananász (lehetőleg frissen),
- 20 dkg jégsaláta,
- ½ ek citromlé,
- 10 dkg csemegekukorica (konzerv),
- 200 ml Ezersziget vagy joghurtos öntet.
Elkészítés:
Ha konzervekből készíted, akkor mindegyikről öntsd le a levét, a kagylóhéjat pedig gondosan tisztítsd meg. Keverd össze a kagylót a zöldségekkel, az ananásszal és az öntettel, majd töltsd meg vele a kagylóhéjakat vagy az ananász belsejét.
A citromlevet belekeverheted a salátába, vagy ízlés szerint felvághatod cikkekre is.Ráksaláta tésztával
Hozzávalók két adaghoz:
- 25 g garnélarák,
- 150 ml habtejszín,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 20 g petrezselyem,
- 20 g újhagyma,
- 25 ml fehérbor,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint,
- 150-200 g penne.
Elkészítés:
Dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a rákot, és süsd tovább 3-4 percig. Öntsd hozzá a tejszínt és a fehérbort, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd rá a felaprított petrezselymet. Ha elkészült, akkor főzd meg hozzá a tésztát is, és keverd össze egy nagy tálban. A tetejét díszítheted bazsalikomlevéllel.
Almás-diós saláta kéksajttal
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 db alma,
- 15 dkg madársaláta,
- 1 marék dió,
- 1 db citrom,
- 5 ek tejföl vagy natúr joghurt,
- 1,5 teáskanál fehérborecet,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 100-150 g kéksajt,
- só.
Elkészítés:
Szeleteld fel az almát és áztasd citromos vízben, hogy picit megbarnuljon. Egy külön tálban keverd össze a tejfölt vagy natúr joghurtot, a fehérborecetet, a kéksajtot, a fokhagymát és a sót. Az ázott almát csepegtesd le, majd helyezd a madársalátára, és öntsd rá az elkészített szószt. Végül szórd meg egy kis dióval!