0-24-ben együtt: 5 tanács, amit a házi karantén alatt minden párnak hallania kell

0-24-ben együtt: 5 tanács, amit a házi karantén alatt minden párnak hallania kell

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 0-24-ben együtt: 5 tanács, amit a házi karantén alatt minden párnak hallania kell

Sokan úgy vélik, a koronavírus miatt kialakult házi karanténok erőteljes hatással lesznek minden egyes kapcsolatra. Egyeseknél ez pozitívumot jelent, hiszen még közelebb kerülnek majd egymáshoz, de másoknál az állandóan együtt töltött idő visszájára is fordulhat. Hogy ne az utóbbi tábort erősítsétek, elhoztunk pár hasznos tippet, amit mindkettőtöknek meg kell fogadnotok!

Külön szobában

A karantén idején sokkal több időt töltünk együtt, mint amennyi egyébként egy párkapcsolat szempontjából egészséges lenne.

Nem véletlen, hogy statisztikák szerint a párok gyakrabban veszekednek jelenleg, mint általában, de ugyanakkor a több szabadidő miatt a szexuális együttlétek száma is megsokszorozódott. Ez azért így nem olyan rossz hír, igaz?

A lényeg, hogy arra mindenképpen figyeljetek oda, hogy minden nap legyen lehetőségetek egy kicsit egyedül lenni.

Például egy kád vízben elmerülve, a hálószobában sorozatot nézve vagy a nappaliban olvasgatva; teljesen mindegy, de legyen olyan tevékenység, amit úgy végezhettek, hogy nincs ott a másik – legalább 1-2 órán keresztül.

 

Minőségileg is együtt

De közben ne felejtsétek el a minőségi programokat sem!

Mivel most az a magától értetődő, hogy együtt vagytok, sokan nem foglalkoznak azzal, hogy a közösen töltött idő tényleg tartalmas legyen.

Kényelmes megoldásnak tűnhet beülni a kanapéra, és közben egymás mellett nyomkodni a telefont, de ez hamis képzetet ad arról, hogy együtt csináltok valamit.

A szakértők azt javasolják, hogy lehetőleg minden nap találjatok időt arra, hogy minőségi programot szervezzetek kettesben.

Ez lehet társasjáték, közös lakásdekorálás, főzőcskézés, vagy akár különböző személyiségtesztek kitöltése, hogy jobban kiismerjétek egymást; a lényeg, hogy valódi beszélgetésekre kerüljön sor, és ne csak a hétköznapi témák legyenek terítéken.

 

Írd meg levélben

Érthető, hogy most mindketten egy kicsit stresszesebbek vagytok, hiszen az életetek jelentősen lekorlátozódott, nem találkozhattok rokonokkal, barátokkal, és a bizonytalanság csak még nehezebbé teszi ezt. Ebből fakad, hogy most sokkal többet vitatkoznak a párok, sokszor szinte ok nélkül.

Noha az esetek többségében valószínűleg hamar sikerül kibékülnötök egymással, egy-egy rosszul megválasztott mondattal mélyebb sebet is ejthettek a kapcsolatotokon.

Mielőtt az érzéseidről beszélnél, vagy valamin felhúznád magad, számolj el tízig, és gondold át, hogyan lehetne a mondanivalódat egy kicsit nyugodtabb köntösbe burkolni.

Sok esetben szakértők azt javasolják, hogy ha valami komolyabb dolog zavar, először írd ki magadból, mintha a párodnak címeznél levelet. Ez segíteni fog, hogy összeszedd a gondolataidat, és mire a végére érsz, már egy kicsit higgadtabban fogod tudni elmondani, pontosan mi jár a fejedben. Ezt a trükköt most, amikor össze vagytok zárva, különösen jó ötlet alkalmazni!

 

Csípd ki magad

Őszintén: amikor már harmadik napja nem mész le még a boltba se, hajlamos vagy egyfolytában pizsiben lenni? A sminket már rég elfelejtetted, és az ékszereidről, kedvenc parfümjeidről is megfeledkeztél?

Természetesen szó sincs arról, hogy a négy fal között is ki kéne csípned magad, de a kapcsolatotok érdekében néha megéri erre nagyobb figyelmet fordítani.

Időnként dobj fel egy alap sminket, esetleg készíts magadnak egy csinosabb frizurát, és kapj fel egy olyan ruhát, amit a munkahelyeden, városban sétálgatva is viselnél.

Fontos a varázslatot megőrizni a kapcsolatokban, és ez a teljes összezártság idején még nagyobb szerepet kap. Ugyancsak érdemes lehet meglepni a párodat egy szexi fehérneművel, hogy egy kis plusz pikantériát vigyél az együttlétekbe. Most tényleg minden kicsi sokat számít!

 

Alvás egy időben

Próbáljatok meg egyazon időben ágyba menni!

Most, amikor sokan otthonról dolgoznak, mások pedig szabadságon vannak, vagy jelenleg állást keresnek, könnyű kiesni a ritmusból. A gond az, hogy ha több órányi eltéréssel mentek aludni, majd keltek fel, a hétköznapi teendőket sem tudjátok majd összehangolni.

Ez már önmagában okot adhat a veszekedésekre (hiszen te már rég ebédelnél, amikor ő épphogy reggelizett, vagy nem tudsz aludni, mert hajnali 2-kor még megy a tévé), de ráadásul szerepet játszik abban is, hogy eltávolodtok egymástól.

Próbáljatok meg egy kicsit idomulni egymáshoz, hogy csökkentsétek a konfliktusok esélyét.

Arra pedig érdemes többször is emlékeztetni magatokat, pláne, ha épp nehéz időszakon mentek keresztül, hogy a jelenlegi helyzet csak átmeneti, és előbb-utóbb véget fog érni!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást