6 egyszerű trükk, amellyel magabiztosabbá és sikeresebbé válhatsz!

6 egyszerű trükk, amellyel magabiztosabbá és sikeresebbé válhatsz!

Címlap / Életmód / Egészség / 6 egyszerű trükk, amellyel magabiztosabbá és sikeresebbé válhatsz!

A magabiztosság személyiségünk meghatározó tulajdonságai közé tartozik. Segíthet céljaink elérésében, hatással van döntéseinkre, és komolyan befolyásolhatja magánéletünket, valamint karrierünket is. A mai kritikus szemléletű társadalomban azonban nem mindig könnyű legyőzni bizonytalanságainkat, és megőrizni önmagunkba vetett hitünket. Szerencsére a magabiztos fellépés tanulható, és fejleszthető, csupán némi odafigyelést és tudatosságot igényel. Íme néhány trükk, mellyel a karrieredben és a magánéletedben egyaránt sikeresebbé válhatsz!

Vess véget az önostorozásnak!

Elképzelhető, hogy olyan régóta mérgezed magad a negatív gondolatokkal, és romboló mantrákkal, hogy mostanra már szinte észre sem veszed.

Fontos, hogy változtass ezen, hiszen a szüntelen, és folyamatos önkritika hátráltathat céljaid elérésében!

Cseréld le a negatív gondolatokat pozitív állításokra, majd mond ki őket hangosan a tükör előtt!

Amit sokszor mondogatsz magadnak, előbb-utóbb automatikus programmá válik és befolyásolja önképedet.

Ezeket a pozitív állításokat bárhol és bármikor bevetheted, ha úgy érzed, szükséged van rájuk, akár egy fontos meeting, vagy a délutáni edzés előtt is.

Ne hasonlítgass!

Semmi sem rombolja jobban az önbizalmunkat, mint az, ha másokhoz hasonlítgatjuk magunkat.

A közösségi média uralta világban persze könnyű beleesni ebbe a hibába, hiszen a Facebookon és az Instagramon nap, mint nap szembesülünk ismerőseink sikereivel, illetve elégedettséget sugározó posztjaival.

Az ilyen bejegyzések azonban megtévesztőek lehetnek, hiszen a legtöbbször nem tudjuk, mi is rejtőzik a boldog felszín alatt.

Nem érdemes tehát versenyezned barátaiddal, ismerőseiddel, ahelyett, hogy másokra irigykedsz, koncentrálj inkább magadra, és ha elégedetlen vagy, igyekezz változtatni az életeden!

Ismerd fel az erősségeidet!

Az alacsony önértékeléssel rendelkező személyek hajlamosak alábecsülni az általuk elért nagyszerű eredményeket.

Ha szeretnél magabiztosabbá válni, próbálj listát írni azokról a tulajdonságaidról, amelyeket szeretsz magadban, majd kérd ki a barátaid, vagy a családod véleményét is erősségeidet illetően!

Ez a módszer számtalan olyan pozitív jellemvonásodra deríthet fényt, melyeket korábban teljesen figyelmen kívül hagytál.

Egy naplóba érdemes lejegyezned akár sikereidet, illetve jelentősebb eredményeidet is, így időről-időre emlékeztetheted magadat az érdemeidre!

Lépj ki a komfortzónádból!

Azonosítsd azokat az élethelyzeteket illetve szituációkat, amelyektől félsz, majd nézz szembe velük!

Ha tartasz attól, hogy fel kell szólalnod egy üzleti megbeszélésen, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy előre felkészülsz erre a helyzetre, és megpróbálsz hangot adni a véleményednek a következő munkahelyi értekezleten.

Minél többször állítod kihívás elé magad, annál többször nyílik lehetőséged arra, hogy növeld önbizalmadat.

A sikerélmények hatására nyitottabbá, magabiztosabbá válhatsz, így egyre kevésbé tartasz majd a kezdetben szorongást kiváltó körülményektől.

Változtass a testbeszédeden!

A helyes testtartás, a mosoly, a szemkontaktus mindig is a magabiztosság szimbóluma volt.

Egyes kutatások szerint azzal, hogy kihúzod magad, és hátraengeded a válladat, nem csupán mások szemében tűnhetsz határozottabbnak illetve összeszedettebbek, de a saját önbizalmadat is növelheted általa!

Mindig nézz a szemébe annak, akivel beszélsz, és igyekezz minél többet mosolyogni a társalgás alatt!

Mozdulataink megváltoztatásával belső érzelmi állapotunk is átalakulhat, közérzetünk javulhat, erősebbnek és sikeresebbnek érezhetjük magunkat.

Ne akarj tökéletes lenni!

A tökéletesség egy elérhetetlen, teljesíthetetlen álom, melyet a legtöbben teljesen feleslegesen kergetünk.

A legjobb, tehát amit tehetsz, ha elengeded ezt a vágyadat, és elfogadod, hogy tökéletes élet, tökéletes párkapcsolat, tökéletes otthon, és tökéletes külső egyszerűen nem létezik, hiába próbálja velünk elhitetni a média!

A hibák ugyanúgy részei a mindennapoknak, és a személyiségünknek, egyúttal pedig nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy fejlődjünk, valamint jobb emberekké válhassunk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!