Neked is csinált a nagymamád mennyei gyümölcshabot? Ezek voltak azok a finom édességek, amiket utánozhatatlanul csináltak nagyanyáink, és amikkel oly sok örömet szereztek nekünk. Bár a nagyi ikonikus gyümölcshabjai semmihez sem foghatók, mi azért most megpróbáltunk néhány ínycsiklandó receptet elhozni, hogy gyerekkorunk egyik kedvenc gyümölcsös finomságát te is könnyedén elkészíthesd akár önmagad örömére, akár a gyerekeid számára. Segítünk abban is, mikre kell figyelned az édesség elkészítése során!
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Mivel a gyümölcshab egyik nélkülözhetetlen alapanyaga a tojáshab, ami tojásfehérjéből készül, kulcsfontosságú az alapvető higiéniás követelmények betartása. Mindig figyelj oda a készítésnél, hogy tiszta kézzel, tiszta tojással dolgozz, hogy a tojás héján éktelenkedő ártalmas baktériumok még véletlenül se vándoroljanak bele a tálba. A higiéniára nyáron, a nagy melegben különösképp figyelj oda, hiszen ez az időszak rettentően kedvez a baciknak, és a fertőzésveszély is megnő.

Hogyan készül a gyümölcshab?
- A gyümölcshab elkészítéséhez nincs más dolgod, mint szétválasztani 3 tojást.
- Innentől kezdve csak a fehérjével kell dolgoznod. Verd fel robotgéppel a fehérjét, és adj hozzá 15 dkg cukrot, majd keverd egészen addig, míg kemény hab nem lesz belőle.
- Vegyél 25 dkg friss gyümölcsöt, tedd egy tálba, és törd össze egy villával vagy botmixerrel pürésítsd. Forgasd óvatosan össze a gyümölcsvelőt és a felvert 3 tojás habját.
Ehhez a püréhez az áfonyát, a szedret, a málnát és a ribizlit kicsit egyszerűbb összeturmixolni, mert nem engednek annyi levet, ellentétben az eperrel és a meggyel, illetve a trópusi gyümölcsökkel.
Ott több lével kell számolnod, így, hogyha úgy gondolod, a leturmixolt eper-, meggy-, mangó- vagy kivivelő nagyon lédús, kicsit szűrd át egy szitán a gyümölcsök belsejét, és a megmaradt folyadékot öntsd le róluk (semmiképp ne dobd ki, inkább idd meg, tele van vitaminnal).