Egy introvertált és egy extrovertált párkapcsolata. Vajon működhet?

Egy introvertált és egy extrovertált párkapcsolata. Vajon működhet?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy introvertált és egy extrovertált párkapcsolata. Vajon működhet?

Sokszor elmélkedünk azon, hogy vajon melyik állítás igaz. Az, hogy a hasonló hasonlót vonz, vagy, hogy az ellentétek kiegészítik egymást. Ezt nagyon nehéz lenne egy egyszavas válasszal eldönteni, viszont szeretnénk neked segíteni, hogy miként ugorj bele egy olyan párkapcsolatba, ahol a másik fél a te szöges ellentéted.

Kapcsolódhattok?

Egyáltalán lehetséges az, hogy egy igazán extrovertált személyiségnek szemet szúrjon egy visszahúzódó, megfejthetetlen lélek? És persze fordítva is adódik a kérdés. Az ilyen mély érzésű embernek vajon szüksége van egy túlságosan magamutogató, öntörvényű társra?

A válasz pedig szerintünk egyértelműen igen.

Ugyanis az extrovertált személyiségek gyakran versenytársként tekintenek a hasonló beállítottságú emberekre és imádnak feltöltődni az introvertáltak társaságában.

Mit adhattok egymásnak?

Először is betekintést nyerhetsz egy olyan világba, ami kimozdít téged az eddig jól megszokott komfort zónádból.

Ha extrovertált személyiség vagy, akkor kezdetben lehet, hogy képtelen leszel megérteni egy introvertált embert, neked ők talán túlságosan furcsák, viszont ezzel párhuzamosan azt is érezni fogod, hogy nem bírsz nem a közelében lenni.

Ha pedig introvertált vagy, akkor egy extrovertált kiszakíthat téged az állandóból, a biztonságodból és megmutathatja, hogy nem biztos, hogy folyton befelé kell fordulnodü.

Itt is csiszolódni kell!

Nem is akárhogyan! Különösen fontos, hogy megértően és elfogadóan forduljatok a másik irányába. Ne feledd, valami megfogott a másikban, végig tudatában voltatok annak, hogy különböztök, mégis belementetek a játékba. Miért?

Mert a tudatalattitok tudja, hogy tökéletesen kiegészítitek egymást.

Ami egyikőtökben gyengeség, az a másikban erősség.

Viszont egy ponton túl muszáj elkezdeni csiszolódni. Ebben az esetben arra gondolunk, hogy lesznek pillanatok, mikor például egy extrovertált képtelen lesz megérteni azt, hogy introvertált párjának miért van szüksége annyi egyedüllétre és akár fordítva is igaz, introvertált társának el kell fogadnia, ha párja többet igényel belőle.

Tanuljatok egymástól!

Egy ilyen kapcsolat maga lehet a mennyország, ha hagyjátok magatokat sodródni az árral. Először is rengeteg dolgot tanulhattok a másiktól, élvezettel fedezhettek fel új dolgokat és erősíteni fogjátok egymást.

Sokszor az a baj a „két dudás nem fér meg egy csárdában” esettel, hogy a felek gyengítik egymást. Két introvertált tovább erősíti egymásban a befelé fordulás igényét, két extrovertált pedig nem bír majd egymással és kényszeres magamutogatási vágyukkal.

Éppen ezért jó, ha kihasználod azt, hogy párod a te szöges ellentéted és megpróbálsz új dolgokat tanulni tőle. Ezáltal pedig a te személyiséged is csak fejlődhet.

Hosszútávon

Gondolkozzunk hosszútávban. Mikor felszáll a kezdeti rózsaszín köd, elmúlik a nagy varázs, akkor szembesülhettek a leginkább azzal, hogy mennyire különböztök.

Ezért mondják sokan, hogy hosszútávon a hasonló a hasonlóval elv érvényesül jobban, viszont mire eltelik egy kis idő, ti is lehettek hasonlóak.

Az a legharmonikusabb személyiség, akiben introvertált és extrovertált személyiségjegyek is fellelhetők.

Aki kellően határozott, magabiztos a mindennapokban, viszont nagyon is tudatosan éli meg a vele történő dolgokat.

Halgass a szívedre!

Ha úgy érzed, hogy mérhetetlen vonzalmat érzel egy olyan ember iránt, aki teljesen különbözik tőled és magadat sem érted, hogy mit látsz benne, akkor hallgass a szívedre és kérdezd meg magadtól: „Akarom őt?

”Ne hezitálj sokat, az első válasz, amit hallasz, az lesz az, ami elindíthat téged egy nagyszerű felfedezésen.

Soha ne bánj meg egyetlen kapcsolatot sem, még akkor sem, ha nem úgy sült el, ahogy azt te vártad, mert mindenből tanulsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást