Húsvétkor összegyűlik az egész család, mindenki süt-főz mindenfélét, és az emberre egy-kettőre fel is csúszik pár kiló. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek mennyi egészségtelen dolgot összeesznek ilyenkor. Íme néhány egészséges finomság, amit a gyerkőcök is nyugodtan fogyaszthatnak az ünnep alatt.
1/4 Krémes paleo tojások
Hozzávalók:
• 1,5 csésze kókuszzsír
• 1/3 csésze mogyoróvaj
• 2/3 csésze méz
• 2 teáskanál vanília aroma
• durvaszemű tengeri só
• 300 g fekete csoki
• természetes, sárga ételszínezék
Elkészítés:
A kókusz- és a mogyoróvajat tedd egy tálba, keverd krémes állagúra, majd add hozzá a mézet és a vaníliát. A keverék egynegyedét tedd egy másik tálba és keverd hozzá a sárga ételszínezéket, majd mind a kettő masszát tedd be a hűtőbe 20 percre. A sárga tésztából gyúrj dió nagyságú golyókat, majd mehet vissza még 5-10 percre a hűtőbe. A fehér tésztát sodrófával simítsd ki, majd vond be vele a golyókat, és tedd vissza hűlni. A csokit olvaszd fel vízgőz felett, majd mártsd bele egyenként a tojásokat. Végül helyezd őket rácsra, míg a csoki meg nem szilárdul.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!