5 azonnal-megfőzöm olasz recept a pastan túl

Írta: ,

Bizony az olasz konyha nem merül ki a pizzában, paradicsomos tésztákban és a tiramisuban, hiszen a mediterrán alapanyagoknak köszönhetően számos ínycsiklandó ételkülönlegessége van még ennek a nemzetnek. Összegyűjtöttünk néhány szuper olasz receptet, ha már unod a tésztákat, mégis ennél valami finom, itáliai specialitást.

Szicíliai pesto Kép forrása: dipastaimpasta.it

A pesto az egyik legsokoldalúbb olasz étel, hiszen fogyaszthatod előételként friss kenyérre kenve, zöldségekkel, sajttal, de teheted húsokra, tésztára és rizsre is egyaránt.

A szicíliai változat elkészítéséhez 50-60 darab fenyőmagra lesz szükséged, amelyet egy mozsárban kell összetörnöd 2 meghámozott paradicsommal, egy evőkanál apróra vágott petrezselyemmel, 1-1 teáskanál szintén aprított zellerlevéllel és bazsalikommal és 3-4 gerezd fokhagymával.

Ha már jó krémes az állaga, adj hozzá 3 evőkanál olivaolajat, egy csipet sót és borsot, és kevergesd még 5-10 percig.

Csicseriborsó leves Kép forrása: blog.giallozafferano.it

Fantasztikus olasz levest készíthetsz, ha 15 dkg füstölt szalonnát felkockázol, és nagyon apróra vágsz 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, fél zellert és 3 szál sárgarépát, majd kevés olivaolajon, sóval és borssal fűszerezve egy nagyobb fazékban 15 percig párolod, majd lassú tűzön hagyod forrni.

Amíg forr a zöldség, 30 dkg kolbászt karikázz fel, és darabolj fel 3-4 hámozott paradicsomot, és csepegtess le egy csicseriborsó konzervet, amelyből 80 dkg csicseriborsóra lesz szükséged.

A zöldségalaphoz adj 2 kávéskanál mustárt, és friss rozmaringgal fűszerezd, majd add hozzá a paradicsomokat, a kolbászt és a csicseriborsót.

Ha az egész felforrt, adj hozzá 50 ml balzsamecetet, melyet 1,5-2 dl vízzel kikevertél előzőleg, és amíg lassú tűzön forralod, 2 dl tejszínt keverj ki 10-12 dkg mascarponeval, és 1 evőkanál aprított petrezselyemmel.

A tejszínes keveréket is add a leveshez, és vedd is le a tűzről, és hagyd állni 20 percig.