Egészség / Életmód

5 masszázs illemszabály, amit a masszőröd szeretne, hogy tudj

5 masszázs illemszabály, amit a masszőröd szeretne, hogy tudj

Ahhoz, hogy felhőtlen legyen a masszőröddel eltöltött egy-másfél óra, nem árt betartanod néhány általános illemszabályt… Válaszolunk az 5 legfontosabb kérdésedre, hogy mindig elkerülhesd a masszázst megkeserítő kínos pillanatokat!

Mi legyen rajtam?

Akár svéd masszázsra, akár lávaköves kényeztetésre, akár thai ropogtatásra készülsz, jobb, ha észben tartod: vagy egy lepelt kapsz majd magadra, vagy egy külön, erre az alkalomra szánt pizsamaszerű ruhát, így nem kell túlbonyolítanod a fehérnemű-kérdést: válassz kényelmes alsót, a melltartód pedig lehet akár tigrismintás is, úgysem fogod magadon hagyni!

Ne aggódj, ettől még nem lesznek kínos villantások: ha vége a hátmasszázsnak, a masszőr elfordul, hogy nyugodtan a hátadra fekhess – ne feledd, ő is csak a munkáját végzi; jó néhány testrészt lát nap mint nap, így nem az esetleges szépséghibáiddal lesz elfoglalva!

Adjak borravalót?

Mindig nehéz megállapítani egy szolgáltatás végén, hogy adjunk-e borravalót, és ha igen, mennyit – masszázsnál általában nem várják el, hogy bőkezűen adakozz a végén, de természetesen a végösszeg 10-15%-ával senkit sem fogsz megsérteni.

Ha kifejezetten kellemes és pihentető volt a masszázs, érdemes megjutalmaznod a masszőrödet, hogy kifejezd a tetszésedet, ha viszont elégedetlen vagy, azt finoman jelezd, hogy ő is tudjon tanulni az esetből!

Mondhatom, mit szeretnék?

Van egy aranyszabály a masszőrök között: soha semelyikük sem fog megsértődni, ha elmondod, te hogyan szereted! Nem feltétlenül tudják elsőre belőni, hogy a masszív gyúrást vagy a kellemes simogatást részesíted inkább előnyben, ezért bátran mondd el, melyik testrészed a gyengéd és hol milyen intenzitással szeretnéd, hogy masszírozzanak; még akkor is, ha nem kérdezgetnek kitartóan!

Sose téveszd szem elől, hogy ez is egy szolgáltatás, amiért te fizetsz, így neked kell kellemesen érezned magad közben – persze ez nem azt jelenti, hogy lehetsz lekezelő vagy bátran válthatsz utasítgató hangnemre, csak azt, hogy ne félj kimondani, ha valamit máshogyan szeretnél!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást