Az illatos fahéj a legborongósabb estéket is kellemesebbé teszi, különösen, hogy egy csipetnyi is elegendő belőle bármilyen ételbe, és máris betölti az egész lakást. A fahéj egyébként nem csak az étvágyat fokozza, de a keringésnek és az emésztésnek is jót tesz, úgyhogy nyugodtan csábulj el a mennyei ízeknek.
Illatos puncs
Ez a fűszeres vörösboros ital a hideg hónapok kedvence lehet. A téli ünnepek hangulatát idéző fahéj-szegfűszeg-csillagánizs fűszerhármas bódítóvá teszi az rumos vörösboros puncsot. A cukros tojássárga alap édes krémes ízt ad az egésznek, ebben is különbözve a klasszikus forralt bor receptjétől. Tálaljuk melegen, poharakban vagy akár hatalmas üvegtálban. Barátaink is imádni fogják!
Ismerd meg a teljes receptet itt!
Fahéjas almaleves
Talán nincs is egyszerűbb, olcsóbb és finomabb leves, mint az almaleves. Ezt a közkedvelt gyümölcslevest azonban a fűszerek teszik igazán ellenállhatatlanná, a fahéj és a szegfűszeg, amely annyira talál az alma savanyú-édes ízéhez. Tálalhatjuk melegen, de hidegen is legalább annyira finom.
Ismerd meg a teljes receptet itt!
Fahéjas zabpelyhes keksz
A zabpehely a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik, ezért fogyasztásával energikusabbnak és jóllakottabbnak fogod érezni magad. Ha elkészíted keksz formájában, kiváló reggelid vagy uzsonnád lehet, kávé vagy tea mellé nagyon finom. A benne levő vajnak köszönhetően akár egy hétig is megőrzi puhaságát, így ha hétvégén elkészíted egész hétre készíthetsz magadnak saját gyártású fahéjas kekszet!
Ismerd meg a teljes receptet itt!
Bundás alma
A savanyú almák valahogy nem akarnak fogyni a spájzból? Próbáld ki az illatos fahéjas bundás almát! Ezt a népszerű desszert alapanyagot a rántott húshoz hasonló módon, édes formában tudsz elkészíteni. Tálald melegen, porcukorral meghintve. Gyors és finom nyalánkság.
Ismerd meg a teljes receptet itt!
Fahéjas szilvaleves
Friss szilvából vagy szilvakompótból is elkészítheted ezt az illatos gyümölcslevest. A fahéjtól, szerecsendiótól és szegfűszegtől izgalmas leves alig pár perc alatt elkészül. Melegen és hidegen is fogyaszthatod. Pürésítve akár poharas desszert is válhat belőle.
Ismerd meg a teljes receptet itt!
Grog
A grog lényegében egy rumos tea, amit bódítóvá tehetünk fahéjjal és szegfűszeggel. Játszhatsz az ízekkel és a tálalást is szebbé teheted, ha a pohár szélét citromlébe majd cukorba mártod.
Ismerd meg a teljes receptet itt!
Csokoládé lekvár
Ha már unod a boltok polcain kapható csokoládé krémeket, érdemes kipróbálnod a csokoládé lekvárt, amelyben nemcsak az étcsokoládé, hanem a kávé, fahéj és rumaroma is hozzátesz az ellenállhatatlan ízvilághoz. Sokáig eláll, és süteményekhez, palacsintához, kalácsokhoz remek kiegészítő.
Ismerd meg a teljes receptet itt!