4 dolog, ami meggátolja, hogy megtaláld a szerelmet a neten

4 dolog, ami meggátolja, hogy megtaláld a szerelmet a neten

Címlap / Stílus / 4 dolog, ami meggátolja, hogy megtaláld a szerelmet a neten

Most, hogy a koronavírus miatt lecsökkentek az esélyeid az ismerkedésre, valószínűleg te is kipróbáltad magad a társkeresőkön, appokon. Ha viszont egyelőre neked sem volt szerencséd, érdemes tudnod, hogy mi lehet az oka; az alábbi öt dolog ugyanis megnehezíti a szerelem megtalálását!

Ha sosem kezdeményezel

Tetszik valaki az oldalon, de inkább nem írsz neki, mert abban bízol, ő teszi meg az első lépést? Esetleg a Tinderen párok lettetek, de mivel ő nem kezdeményezett, így te sem teszed? Érthető, ha szeretnéd, hogy a férfi írjon először, de természetesen nem kell ehhez ragaszkodnod.

Ha valaki szimpatikus a bemutatkozása és a fotója alapján, ne riadj vissza attól, hogy rádobj egy üzenetet.

Legrosszabb esetben nem válaszol, egyébként pedig lehetőséget adsz arra, hogy valami kezdetét vegye köztetek.

Valójában a férfiaknak még tetszik is, ha nem nekik kell folyamatosan beszélgetést indítaniuk (egy idő után elmegy ettől a kedvük), a beszélgetőpartnered pedig azt fogja látni, hogy te nem riadsz vissza a kihívásoktól, és kellően magabiztos vagy.

 

Nem írsz bemutatkozást

Nem csak az fontos, hogy milyen fotókat töltesz fel magadról, tekintve, hogy a bemutatkozás sokat elárulhat rólad. Ne ugord át ezt a szakaszt, és ne írj ki csak annyit, hogy “ha beszélgetni kezdünk, úgyis megismersz”, mert ezzel nem árulsz el magadról semmit. Sőt, sok esetben azt a következtetést vonhatják le rólad, hogy nem vagy elég kreatív.

Emiatt egyrészt lehet, hogy többen is átugranak a profilod felett, másrészt pedig a beszélgetéseket is megnehezíted.

Sokan ugyanis azzal kapcsolatban írnak rá a másikra, hogy mit árult el magáról a bemutatkozóban, hiszen ez jó témát ad ismeretlenül is.

Természetesen nem kell túl sokat elárulnod magadról, de ha a hobbidról, érdeklődési körödről írsz pár mondatot, máris plusz esélyekkel indítasz!

 

Túl sok, túl hamar

Könnyebben megnyílsz magadról, ha nem szemtől szemben beszélgettek valakivel, hanem például írásban?

Sokan vannak így ezzel, ennek köszönhetően pedig már néhány mondat után bátrabban osztanak meg személyes információkat. Azonban nem mindegy, hogy kivel beszélgetsz!

Mielőtt megosztanál a partnereddel olyan dolgokat, amiket csak a barátaid tudnak rólad, érdemes megvárnod, ő hogyan viszonyul ehhez.

Dobj fel egy nem átlagos témát, például a gyerekkorával kapcsolatban, és figyeld meg, hogy részletesen mesél-e, vagy csak gyorsan letudja a válaszadást! Sokakat elijeszthet, ha a másik fél ismeretlenül is mélyebb témákba megy bele, arról nem is beszélve, hogy így túl hamar fedsz fel magadról túl sokat. Inkább várd meg, ő milyen tempóban haladna, és ennek fényében írj komolyabb dolgokról.

 

Nem mondod, mit keresel

Amikor regisztrálsz a társkeresőre, rögtön tudod, hogy mit keresel. Futó kalandot, lazább kapcsolatot, vagy valami komolyat, amiben végre tervezhetsz is; mindenki így van ezzel! Ha beszélgetni kezdesz valakivel, ezt a témát ne félj felhozni.

Ha te komoly kapcsolatot keresel, és a másik inkább csak szórakozna, felesleges egymás idejét pazarolnotok.

Az pedig még rosszabb, ha a vonzalom miatt belemész valamibe, ami számodra nem elég – hiába próbálod elhitetni magaddal, hogy mégis.

Így csak még nagyobb szívfájdalomnak teszed ki magad, ráadásul a későbbi netes ismerkedésektől is elveszed a kedved a negatív tapasztalatok miatt, pedig lehet hogy a Nagy Ő ott vár rád a világhálón!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást