Ez a 6 dolog jelentősen rontja az esélyeidet a netes társkeresőkön

Ez a 6 dolog jelentősen rontja az esélyeidet a netes társkeresőkön

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez a 6 dolog jelentősen rontja az esélyeidet a netes társkeresőkön

Helyesírási hibák

Talán a legfontosabb kiemelni azt, hogy a helyesírási hibákra mennyire fontos odafigyelni. Mivel az első beszélgetések írásban történnek, a megítéléseden sokat ronthatnak a rosszul leírt szavak.

Mindegy, hogy bizonytalanságból írod el őket, vagy annyira sietsz, hogy nem tudsz odafigyelni rájuk, ez rossz pont lehet az ismerkedésnél.

Pláne, ha valamit a profilodban írsz ki hibásan.  Érdemes előtte ellenőrizni kétszer, esetleg bemásolni egy helyesírás-ellenőrzőbe, hogy növeld az esélyeidet a szerelem megtalálására!

 

Túl személyes információk

Nehéz eldönteni, mit ossz meg magadról, és mit ne. Ha csak tőmondatokban reagálsz, akkor valószínűleg a beszélgetőpartnered hamar elveszíti az érdeklődését, ha viszont nagyon mélyen belemész a témákba, elijesztheted magadtól.

A tökéletes egyensúlyt kell megtalálnod, és lehetőleg az első hetekben inkább csak azt oszd meg vele, amit tényleg elmondanál bárki másnak is, akár személyesen.

Ugyanez igaz a profilodra is: a bemutatkozásodban ne térj ki személyes párkapcsolati témákra, és olyat se írj ki, amiből azonosítható lehet ismeretlenek számára, hogy pontosan hol élsz.

Apropó biztonság, a fényképeden sose állj a házad előtt, mert így olyan is rád találhat, akivel nem szeretnél találkozni.

 

Nem valós információk

Bár ezt talán mondanunk sem kellene, de valójában ha felmész a társkereső oldalakra, rengeteg olyan profilt találsz, ami nem feltétlenül valós információkat tartalmaz.

Sokan letagadják egy kicsit a korukat, hogy több emberrel tudjanak érdeklődni, de vannak olyanok is, akik 10 évvel ezelőtti fotóval ismerkednek, vagy nem vallják be, hogy már elváltak, esetleg gyermekeik vannak.

Pedig az igazság az, hogy ezek mindig kiderülnek, és ha komolyodni kezdene a dolog, akár rögtön véget is vethet neki.

Az őszinteséggel mindig többre mész hosszú távon, és bár apróságnak tűnhet pár évet valamilyen irányba letagadni, vagy szépen kiretusálni a fotókat, ezek mind csak gondot okoznak egy komoly érdeklődőnél!

 

Szigorú elvárások

Ha már sokadszor ütötted meg a bokádat, és egy kicsit kiábrándultál, érthető, hogy nem akarod az idődet olyan emberekre pazarolni, akikkel úgysem fog működni.

Ebből kifolyólag jó ötletnek tűnhet kiírni a bemutatkozásodba, hogy kik NE keressenek, és mi az, amit nem vagy hajlandó tolerálni egy kapcsolatban.

Még ha valaki meg is felelne az elvárásaidnak, a kicsit ellenségesebb szöveg miatt rögtön tovább állhat, mert úgy gondolhatja, hogy kissé barátságtalan vagy.

Inkább írd ki azt, hogy te mit keresel (de ne túl részletesen, csak a legfontosabbakat, például, hogy komoly kapcsolatra vágysz, fontos az őszinteség számodra, és az, hogy sok közös programot szervezzetek). Így máris nagyobb eséllyel ír rád az, aki magára ismer!

 

Amit nem szeretsz

Tudtad, hogy az optimizmus a társkereső oldalakon nagyon vonzó az emberek számára?

A vidámság, a pozitív hozzáállás rögtön jó színben tűntet fel téged, míg a negatív véleményed elijesztheti az udvarlókat.

Ha arról beszélsz a profilodban, vagy akár az első üzenetváltásokban, hogy mit nem szeretsz (akár filmek terén, akár különböző zenei stílusokról, tényleg bármi lehet), azzal azt a képet alkotod meg magadról, hogy pesszimista vagy, és nem a jót, hanem a rosszat veszed észre az életben.

Hiába nincs ez így, sajnos ezt érezhetik mások, így inkább azt mutasd meg, hogy egyébként milyen sokoldalú vagy!

 

Sablonos indítás

Nehéz úgy indítani a beszélgetést, hogy az izgalmas legyen, figyelemfelkeltő, de ne ess túlzásokba.

A klasszikus „Hogy vagy?” és a „Mi járatban erre?” huszadik alkalommal már érdektelenné válik, és valószínűleg téged sem igazán hoz lázba a beszélgetés valakivel, akivel szinte teljesen ugyanazokat a kérdéseket teszitek fel egymásnak, mint bárki mással.

Ne félj egyedi lenni az oldalon! Ha te írsz rá valakire (márpedig mindegy, hogy nő vagy férfi vagy, kezdeményezni igenis érdemes!), úgy nézd végig a profilját, és azzal kapcsolatban írj neki, amiről beszél az adatlapján.

Például ha szeret utazni, kérdezd meg tőle, hogy mi volt az eddigi legszebb hely, ahol járt. Ha nagy filmrajongó, kérdezz rá arra, hogy mi az, amit bármikor újra tudna nézni. A lényeg, hogy ne kitűnj a tömegből, és ezt egy jó indítással meg is teheted!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást