5 dolog, amit nem szabad kihagyni a nyaralás alatt

5 dolog, amit nem szabad kihagyni a nyaralás alatt

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 dolog, amit nem szabad kihagyni a nyaralás alatt

A nyaralás sokszor az egyetlen lehetőségünk egész évben, hogy kicsit kiszakadjunk a munkából, feltöltődjünk energiával és azzal foglalkozzunk, amit szeretünk. Nem könnyű néhány napba belesűríteni mindent, de az alábbi listán szereplő dolgokat semmiképpen se hagyd ki, már csak azért sem, mert nem a pénztárcádon múlnak.

Aludd ki magad!

Nem elég, hogy egész héten korán kelsz, a legtöbben a hátvégén sem tudjuk kipihenni magunkat.

Az a két nap a munka és a mg több munka között olyan rövid, hogy nem érkezünk átállni a hosszú lustálkodásra, arról nem is beszélve, hogy az ágyban fekvés minden, csak nem pihentető: ilyenkor ugyanis azon stresszelünk, hogy mennyi mindent kellene elintéznünk ebben a két napban, így pedig egyszerűen nem lehet pihenni.

A nyaralásod első napján igenis maradj délig ágyban, edd párnák között a reggelidet, és szunyókálj, amennyi jól esik. Pihend ki magadat végre úgy igazán!

Legyél aktív!

Ha a lustálkodás megvolt, készíts listát arról, mi mindent szeretnél csinálni a nyaralás alatt. Akár otthon maradsz, akár elutaztál, biztos vannak olyan helyek, amiket fel szeretnél keresni.

Az alvás is csábító, és ha egyszer belejössz, könnyen áteshetsz a ló másik oldalára, de vigyázz, mert ha a néhány napos vakációt csak alvással töltöd, fáradtabban érsz majd vissza a munkába, mint ahogyan eljöttél.

Arról nem is beszélve, hogy ez a program nem sok inspirációt ad a későbbiekben. Úgyhogy elő a tollat meg a papírt, írd össze, mit szeretnél, és pattanj ki az ágyból, mert rengeteg kaland vár rád!

Szánj időt a párodra!

Akár gyerekekkel, akár barátokkal vagy kettesben utaztok, vagy csak otthon pihentek, a nyaralás alatt mindenképpen szánjatok egy estét egymásra, amikor senki más nincs veletek.

Egy finom vacsora, vagy csak egy hajnalig tartó beszélgetés egy üveg bor mellett, esetleg egy éjszakai fürdőzés a tengerben?

A lehetőségek tára végtelen, csak a helyszínen és a fantáziátokon múlik, mivel töltitek az estét, de ahogy a szervezeteteknek szüksége van egy kis alvásra, úgy szüksége van egy kis gondozásra a kapcsolatotoknak is.

Egy ilyen program nagyon megerősítheti a szerelmeteket!

Várd meg a hajnalt!

Egy mondás szerint hajnali 2 után már semmi jó nem történhet, de ez nem igaz, hiszen aki kibírja még egy kicsit ébren, az láthatja a napfelkeltét.

Igaz, hogy ingyen van, igaz, hogy minden nap van belőle, mégis igazán különleges élmény egy hely tetejéről, egy teraszról vagy akár csak az ablakból megvárni az első sugarakat.

Akár társasággal, akár csak egymagadban teszed, egy ilyen élmény mindenképpen inspirálóan hat, és szinte rákényszerít, hogy végiggondolj magadban néhány dolgot, amit már ideje lenne helyre tenni. Ha másnap nem vár a munka, használd ki az alkalmat, és nézz meg egy napfelkeltét!

Próbálj ki valami újat!

Nehezünkre esik eltérni a megszokottól, de az igazi csodák a komfortzónánkon kívül történnek. A nyaralásnál nem is lehet jobb alkalom, hogy valami olyat csinálj, amit korábban még soha nem próbáltál.

Extrém sportok, táncház vagy karaoke, mindegy, a lényeg, hogy vedd rá magad valami olyan őrültségre, amit korábban elképzelni sem tudtál volna magadról. Meglátod, ha leküzdöd a gátakat, ez lehet a nyaralásod legszebb emléke!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást