5+1 dolog, amit a sikeres emberek soha nem csinálnak

5+1 dolog, amit a sikeres emberek soha nem csinálnak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5+1 dolog, amit a sikeres emberek soha nem csinálnak

Gyakran találkozunk olyan irigylésre méltó, sikeres és okos nőkkel, akikre szívesen nézünk fel és akár példaképek is lehetnének számunkra. Mindig lenyűgöz bennünket, hogy folyton képesek energiát meríteni és láthatóan harmónia és boldogság jellemzi az életüket. Szeretnénk mi is rájuk hasonlítani egy kicsit, ezért utánajártunk, mik is azok a dolgok, amelyeket az igazán okos emberek soha nem csinálnának. Talán tanulhatunk hibáinkból!

Nem hagyják, hogy mások befolyásolják a kedvüket

Mindaddig, míg az örömödet és elégedettségedet másokhoz méred, nem lehetsz igazán boldog. Amikor le tudod tenni a negatív élmények terhét, amikor nem veszed a válladra mások problémáit is, amikor örülni tudsz a te saját boldog pillanatodnak, akkor közelebb kerültél önmagadhoz, így a céljaidhoz és álmaidhoz is.

Természetesen szinte lehetetlen cél, hogy teljesen hidegen hagyjon téged, mit gondolnak mások, mégis érdemes inkább saját magadra koncentrálni.

Az érzések belülről jönnek, ne hagyd, hogy kívülről befolyásolják ezeket.

Nem felejtenek

Az intelligens emberek képesek a megbocsátásra, gyakran gyakorolják is ezt a képességüket, ám a megbocsátás közel sem jelenti azt, hogy egyúttal felejtenek is.

Ahhoz, hogy továbbléphessünk, muszáj megbocsátanunk, de nem szabad elfelejteni azt, ami történt.

Azáltal, hogy ezt teszed, egy biztonsági falat vonsz magad köré és felkészülsz arra, hogy esetleg ugyanaz a helyzet megtörténik a jövőben is.

Kora reggel soha nem néznek rá a telefonjukra

Az okos emberek számára a reggel a nap egyik legfontosabb része. Ha Te azzal indítod a napodat, hogy ébredés után egyből ránézel az okostelefonodra, akkor nagyon rosszul cselekszel.

A sikeres emberek nagy része ugyanis pont ezt a lépést hagyja ki, helyette pedig inkább szánnak egy kis időt önmagukra és az egészségükre.

Az ismert amerikai újságírónő, Arianna Huffington például a reggeleit meditációval és jógával kezdi, megengedi, hogy feltöltődjön, pozitív gondolatok járják át és szépen nyugodtan megtervezi az adott napját. Az e-mailek megválaszolása csak ezután jöhet!

Nem a múltban élnek

Sajnos a hibák nagyon gyakran elveszik a kedvünket és félünk attól, hogy ezek a jövőben is előfordulnak. Ezzel a hozzáállással azonban nem lehetünk sikeresek. Az okos emberek tudják, hogy a bukás után fel kell állni a padlóról, el kell engedni a múltat és csak a jövőre szabad koncentrálni.

Néha kockázatot kell vállalni, de nem szabad arra gondolnunk, hogy újra elbukunk, hinni kell a sikerben. Ha a múltban élsz, akkor saját magadat akadályozod az előrehaladásban.

Nem a tökéletességre törekednek

Az intelligens emberek számára soha nem a tökéletesség elérése a cél, ugyanis jól tudják, hogy olyan nem létezik. Emberek vagyunk, hozzátartozik az életünkhöz, hogy néha hibázunk, ezzel számolnunk kell.

Ha folyton a maximalizmusra és a tökéletességre törekszel, mindig túl nagyok az elvárásaid, akkor rendkívül nehezen fogod megélni az esetleges kudarcokat.

Elégedetlen leszel önmagaddal szemben és rendszeresen panaszkodni fogsz másoknak, amiért nem sikerült a célodat elérned. Ezután pedig csak folyton azon fogsz töprengeni, mit kellett volna máshogyan csinálnod.

Nem alszanak túl sokáig

Furcsának tűnik, hiszen megtehetnék, hogy többet alszanak, mégsem teszik. Nem a sok, hanem a minőségi alvás a lényeg, és a rendszer, amit az életükbe visznek. Ha jobban belegondolunk, a sok alvással nagyon sok időt veszítünk el, a reggeli plusz órákat akár sokkal hasznosabban és eredményesebben is tölthetnénk.

Victoria Beckham például a híresen korán kelők közé tartozik, jóval előbb felkel, mint a családja. Hozzászokott ahhoz, hogy kevés alvás után is igazán energikus maradjon. Ébredés után szán időt önmagára, szépítkezik egy kicsit, elfogyasztja egészséges reggelijét, majd hozzáfog a munkához, megválaszolja az e-emailjeit.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást