10 dolog, amit be kell szerezned, mielőtt beköltözöl az új lakásodba

10 dolog, amit be kell szerezned, mielőtt beköltözöl az új lakásodba

Címlap / Otthon / Dekor / 10 dolog, amit be kell szerezned, mielőtt beköltözöl az új lakásodba

A költözés fárasztó, de egyben izgalmas dolog is, hiszen új helyre kerülsz, egy teljesen új környezetet kell megszoknod és otthonossá tenned. Az első hetekben minden dobozokban van, semmit sem találsz, de valahogy mégis túl kell élned ezt az időszakot. Íme egy tízes lista arról, hogy mire lesz biztosan szükséged, és mit ne felejts el beszerezni költözés előtt.

Egy jól működő porszívó

A költözés, bútortologatás, doboznyitogatás közben folyamatosan száll a por, az első hetekben csak azt veszed majd észre, hogy bármennyit is törölgetsz és takarítasz, mindig hamar poros lesz minden. Ezért praktikus, ha beszerzel egy jól működő, halk porszívót, hiszen ezzel nem csak sokkal gyorsabban, de sokkal egyszerűbben is kitakaríthatod az egész lakást.

Tipp: Manapság már kaphatóak különböző halk poszívók, illetve önműködő porszívók is, ha igazi kényelemre vágysz, akkor nem árt ezek közül válogatni!

Elsősegély-felszerelés

A legjobb, ha mindig van a táskádban egy kis szütyő, amiben sebtapaszt, kötszert és néhány fontos gyógyszert tartasz arra az esetre, ha váratlanul történne valami. Sosem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged sebtapaszra vagy gyors lázcsillapításra, de abban biztos lehetsz, ha már megvan a baj, akkor mielőbb cselekedned kell – így jó, ha nem akkor állsz neki a dobozok között kutatni, amikor elvágtad az ujjad, vagy nem akkor kell lemenned a gyógyszertárba, amikor mozdulni sem tudsz az ágyból.

Tipp: Mindig tartsd könnyen elérhető helyen a gyógyszereket, és időről-időre ellenőrizd, hátha pótolnod kell valamit.

Megfelelő szerszámok

Ha lányként egyedül költözöl akkor is fontos, hogy legyen otthon néhány szerszámod, hiszen a költözés során biztosan szükséged lesz rá. Persze az is jó taktika, hogy a szomszédtól kölcsönkért kalapáccsal próbálkozol, de ha már előre tudod, hogy szerelned kell majd, miért ne szereznél be egy szerszámosládát, amiben minden egy helyen van? Lássuk, mire is lesz szükséged: kalapács, csavarhúzó, csavarok, szögek és esetleg egy kisebb elektromos fúró. Nem tudod hogyan használd őket? Biztosan van olyan fiú ismerősöd, aki szívesen segít, de ha egyedül intéznéd ezeket a dolgokat, akkor a Youtube-on biztosan mindent megtalálsz!

WIFI

Kép forrása: urbanologydesigns.com

Alap, hogy manapság bárhova mész, van internet, így lehet, hogy nem is gondolsz rá, hogy amint beköltözöl az új lakásba, ott is szükséged lesz rá. Mivel a szolgáltatóknál néhány napos átfutási idővel kell számolnod, így nem árt, ha időben elkezded intézni az internetet és esetleg a TV-t, hogy ne akkor kapj észhez, amikor már szükséged lenne rá.

Tipp: Ha a költözés előtt átalakításokat is csináltatsz a lakásban, akkor a villanyszerelővel egyeztesd, hogy hova kerülnek az elektronikai eszközök, hiszen ha időben szólsz, akkor a kábeleket ügyesen eltüntetik majd a falakban vagy a falak mentén, így később ezzel sem lesz gondod.

Egy jó kés és egy praktikus edény

Lehet, hogy az első napokban nem lesz arra időd, hogy a konyhában sündörögj és finomabbnál-finomabb ételeket készíts, de bárhogy is alakul, biztosan szükséged lesz egy jó késre, és legalább egy praktikus edényre. Ha csak egy tésztát akarsz összedobni vagy a reggelihez felvágni a zöldséget, akkor legalább ezek legyenek kéznél. Ha még az is előtted áll, hogy a konyhádat felszereld, akkor azt javasoljuk, hogy szerezz be egy közepes lábast, amiben szinte mindent elkészíthesz, tésztát, levest, húst, köretet, reggelit – a többit pedig majd beszerzed aprénként.

Kávéfőző

Ha minden napod egy finom, meleg kávéval indul, akkor nem is kérdés, hogy kell, hogy legyen egy szuper kávéfőződ. Ebben az esetben nem arról kell gondoskodnod, hogy beszerezz egyet, hanem arról, hogy a költözéskor ez legyen az első, amit kipakolsz.

Legyen egy bögréd, legyen meg a kávé és a kávéfőző is, ne azért induljon rosszul az első reggeled az új lakásban, mert félálomban hosszú percekig kutatsz a dobozok között a kávéfőző után.

Kép forrása: veryeatalian.com

Ha még nincs kávéfőződ, akkor az új lakásba nem árt beszerezned egyet, már csak azt kell eldöntened, hogy milyet szeretnél. Egy klasszikus kotyogóst (ami szuper kávét csinál), kávédarálósat, kapszulásat vagy valami olcsóbb, átmeneti darabot.

Bornyitó és konzervnyitó

Ha maradunk a konyhánál, akkor legalább olyan fontos, mint a kés vagy egy szuper edény, hogy mindig legyen kéznél egy konzervnyitód és egy könnyen használható bornyitód. Lehet, hogy az első hetekben még nem fogsz nagy lakomákat csapni, így egy-egy konzervétel vagy tésztaszósz jól jöhet, főleg, ha van mivel kinyitni őket. A nap végén pedig nagyon jól fog esni egy előre behűtött bor, amit persze nem árt, ha ki is tudsz nyitni.

Vágódeszka

Szerencsére párszáz forintért be tudod szerezni, így az biztosan nem lehet kifogás, hogy elfogyott a keret, erre már nem maradt pénzed. Egy jó vágódeszka nagyon fontos egy új lakásba, hiszen nem akarod azzal kezdeni a főzést, hogy a munkalapon vagy a tényérokon vágsz, hiszen így csak megrongálod azt, amid már megvan és a késed is hamarabb tönkremegy majd.

Tipp: A legjobb, ha a különböző típusú ételeknek külön vágódeszkát veszel, azaz külön egyet a húsoknak, a halaknak, a tejtermékeknek és egyet a zöldségeknek, gyümölcsöknek. Ezt jelölheted feliratokkal vagy színkódolást is használhatsz, hogy biztosan ne keverd össze őket.

Fényképek és képkeretek

A lista végére hagytunk két olyan dolgot, ami nem vészhelyzet, azaz ha nem tudtad még beszerezni vagy épp nem találod a dobozok között, túléled majd, de mégis nagyon sokat dob majd a hangulatodon. Az új lakásod elsőre biztosan nem lesz olyan otthonos és hangulatos, mint az előző, amin gyorsan segíthetsz azzal, hogy kiteszel néhány fényképet, amire ha csak ránézel, jobb kedvre derülsz. Ez feldobja majd az egyelőre üresen álló falakat vagy megtölti élettel a félig üresen álló tereket. Hidd el, apróságnak tűnik, mégis sokkal job lesz tőle a lakás hangulata!

Gyertyák

Akárcsak a személyes fényképek, a gyertyák is hasonló célt szolgálnak, azaz pillanatok alatt hangulatossá varázsolják a teret. Lehet, hogy eleinte még nem tudod megvenni azokat a lámpákat, amiket kinéztél vagy éppen csak nem érkeztek meg, vagy nem tudtad őket kicsomagolni. Este jól fog jönni néhány gyertya, ami nem csak praktikus, de szuper hangulatot is varázsol az új lakásodba.

Kép forrása: bloglovin.com

Ha ez a tízes lista megvan, akkor biztos lehetsz benne, hogy jól fog alakulni a költözés, és persze az azt követő néhány hét is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást