15 dolog, amiért boldogtalan vagy és amin sürgősen változtatnod kell

15 dolog, amiért boldogtalan vagy és amin sürgősen változtatnod kell

Címlap / Életmód / Lélek / 15 dolog, amiért boldogtalan vagy és amin sürgősen változtatnod kell

Vagy esetleg túlságosan kritikus voltál a külsőddel kapcsolatban, pedig ma már pontosan tudod, hogy semmi gond nem volt veled? Ez csak néhány azon aprócska hibák közül, amiket mindenki elkövet; most pedig összegyűjtöttünk még 15 dolgot, amit feltétlenül abba kell hagynod, hogy sokkal boldogabb lehess.

Ne pazarold az időd rossz emberekre

Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik elveszik a boldogságod. Ha valakinek fontos vagy, találni fog időt a beszélgetésekre és találkozókra; sose ragaszkodj olyanokhoz, akik nem becsülnek meg. Hiszen tudod, nem az számít, kik állnak melletted a vidám pillanatokban, hanem az, hogy kik vannak veled a legrosszabb időszakaidban is.

Ne helyezd háttérbe a saját szükségleteidet

Az egyik legfájdalmasabb dolog az, ha túlságosan szeretsz valakit, és közben teljesen elveszíted a személyiséged. Ilyenkor hajlamos lehetsz elfelejteni, hogy te is különleges vagy! Nyugodtan segíts másoknak, de közben emlékezz arra is, neked mire van szükséged igazán.

Ne legyél féltékeny

A féltékenység és irigység néha elkerülhetetlen: bizonyos helyzetekben tényleg könnyen azt gondolhatod, másoknak sokkal nagyobb szerencséjük van az életben. De inkább kérdezd meg magadtól a következőt: „Mi az, amivel én rendelkezem, és mások is vágynak rá?” Hidd el, rengeteg ilyet fel tudsz sorolni!

Ne ragaszkodj a múltadhoz

Igaz, hogy nehéz elengedni a múltat, és továbblépni a korábbi sérelmek után, de meg kell próbálnod. Elvégre biztosan te is tudod, hogy nem leszel képes elkezdeni életed következő fejezetét, ha folyton visszaolvasod az előzőt.

Ne emészd magad a régi hibáidért

Lehet, hogy rossz emberbe szerettél bele, vagy olyan dolgok miatt sírsz, ami nem éri meg. Mindegy, hogy hányszor hibázol, mert egy biztos: ezek segítenek megtalálni a számunkra tökéletes embert, és azt a helyet, ahova végül el kell jutnunk.

Ne akard megvásárolni a boldogságot

Rengeteg olyan dologra vágyunk, amik túl drágák számunkra, és nem engedhetjük meg magunknak. Ez képes elrontani a boldogságunkat, pedig valójában ami igazán fontos (szerelem, nevetés, szenvedély), nem kerül semmibe.

Ne versenyezz mindenkivel

Felesleges amiatt aggódnod, hogy mások sokkal jobbak valamiben nálad. Ehelyett inkább koncentrálj arra, hogyan döntsd meg napról napra a saját rekordjaidat. A legnagyobb siker ugyanis az, ha képes vagy magadat is legyőzni.

Ne kezdj el kapcsolatot azért, hogy ne legyél egyedül

Egy párkapcsolatot érdemes jól megválasztani, és valójában jobb egyedül lenni, mint egy nem megfelelő személy mellett. Nem kell semmit elkapkodni.

Ha valaminek meg kell történnie, az meg is fog – a jó időben, a tökéletes emberrel. Akkor legyél szerelmes, amikor készen állsz, és ne akkor, amikor magányos vagy.

Ne utasíts el egy új szerelmet a régi csalódások miatt

Idővel rájössz, hogy minden találkozásnak célja van. Egyesek talán kihasználnak, vagy próbára tesznek, míg másoktól új dolgokat tanulsz. De a legfontosabb, hogy akadnak olyan emberek, akik a lehető legjobbat hozzák ki belőled – ne fordíts ezeknek hátat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást