Így dobd fel a sötét sarkokat a lakásban!

Így dobd fel a sötét sarkokat a lakásban!

Címlap / Otthon / Dekor / Így dobd fel a sötét sarkokat a lakásban!

A sötét sarkok a lakásban nagyon rosszak tudnak lenni. Nem az a baj velük, hogy kevés a fény, hanem az, hogy nem igazán tudjuk, mire is használhatnánk őket. Pedig megvan a maguk előnye, így ha egy kicsit gondolkodunk, akkor nem csak, hogy kihasználhatjuk, hanem akár különleges funkciókkal is elláthatjuk őket.

Gyertya, lámpa

Egy sötét sarokban remekül érvényesül egy gyönyörű gyertyatartó. Ez még akkor is igaz, ha éppen nem világít. Ráadásul, mivel ide úgysem nagyon tudsz mit tenni, így elől lehet a kedvenc díszed, mégsem lesz „láb alatt”.
Kézenfekvő megoldás, hogy a sötét sarkot világítsuk meg. Ezzel máris elhárul a megoldandó probléma. Hogy milyen fényforrást használjunk, az attól függ, milyen adottságokkal rendelkezik a terület. Egy plusz csillár is remekül mutat, ráadásul egy kicsit el is határolja ezt a rész a szobától, de tökéletes megoldás lehet egy állólámpa is. Sőt, ha nem csak a fény megléte a cél, akkor egészen nyugodtan használj rejtett forrást. Ezzel nem csak funkcionális, hanem nagyon hangulatos is lesz a tér. 

Virág, szobanövény

Virágot mindenhova! Szerencsére a természet nem volt fukar, már ami a túlélési lehetőségeket illeti, így bőven alkotott olyan virágokat, amelyek remekül viselik a félárnyékot.
Ráadásul vannak közöttük olyanok is, amik még virágokkal is megajándékoznak bennünket. Válasszuk a romantikus árnyékliliomot, vagy az elegáns vitorlavirágot, és gyönyörködjünk az eddig homályba burkolózó, kihasználatlan terület új, zöld „ruhájában”.

Szentély

Egy sötétebb sarok tökéletes terület lehet arra, hogy egy kisebb, stílusodnak megfelelő szentélyt alakíts ki. Ha vonz a keleti világ, a szobrokkal, füstölőkkel és mécsesekkel nem csak a pénzt, szerelmet, boldogságot és munkát vonzhatod be, hanem nyugodt és kiegyensúlyozott hangulatot is teremthetsz általa a lakásban.
Ha rajongasz a csajos csecsebecsékért, egy szépítkező sarkat is kialakíthatsz. Egy hangulatos világítótesttel is feldobhatod a látványt, így ráadásul még vonzóbb lesz a hangulat.

Szundisarok

Szeretsz délutánonként elnyúlni egy kicsit, és pihentetni a szemed, de ehhez nem akarsz átöltözni, hogy az ágyadba fekhess? Semmi gond, hiszen egy sötétebb sarkot erre is remekül fel lehet használni.
Borítsd a területet párnákkal és takarókkal úgy, hogy kényelmesen el lehessen feküdni rajtuk. Akkor is használhatod, ha nem aludni, csak relaxálni szeretnél egy kicsit. A keleties hangulatot teremtő ülőpárna halom ebben is segítséget fog nyújtani.

Tv

Ha sötét a sarok, akkor hozzuk ki belőle a legtöbbet. Ahhoz, hogy funkcionálisan is tökéletesen a szoba részévé válhasson, nem kell egyebet tenni, mint erre a területre helyezni a tv – t.
Tökéletes megoldás, mivel így nem fog becsillanni a kép, és akár nap közben is gond nélkül meg tudsz nézni egy filmet. Nem utolsó sorban sokkal kevésbé látszik, ha a készülék poros.

Színek

Ha nem az a cél, hogy kihasználd a sötétebb területet, hanem az, hogy kivilágosítsd, akkor a fényeken kívül más „fegyver”, is van a kezedben. Ez pedig nem más, mint a szín. Egy alapvetően árnyékosabb részt is ki tudunk világosítani optikailag, ha világos színeket használunk benne. Itt lehet szó bútorokról, kiegészítőkről, de akár a fal is kaphat egy plusz borítást.
A sötét sarokba válassz egy világos színű tapétát, például olyat, amiben csillogó arany minták vannak. Egy nagyobb darabon borítsd vele a falat, de ne az egészet. Ezután fog néhány díszlécet, amelyeket fess neked tetsző színűre, és keretezd fele a felrakott tapétát. Ezzel a megoldással hozzájutsz egy nagyméretű „képhez”, ami azonban egyáltalán nem korlátoz abban, hogy további díszeket helyezz el a falon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást