Divattippek, amelyekkel tényleg egyedi stílusod lehet

Divattippek, amelyekkel tényleg egyedi stílusod lehet

Címlap / Stílus / Divat / Divattippek, amelyekkel tényleg egyedi stílusod lehet

Vagyunk páran, akik szeretjük egy kicsit jobban feldobni megjelenésüket, és nem feltétlen a szokványos megoldásokat részesítjük előnyben. Úgy gondolom, az izgalmas és jól kitalált outfiteknél nincs is szemet gyönyörködtetőbb látvány a hétköznapok forgatagában. 

Sokszor inspirációt is gyűjthetünk egy-egy különleges összeállításból, és akár át is emelhetünk ötleteket a saját megjelenésünk színesítése céljából. Vegyük sorra, hogy milyen szempontok alapján fűszerezhetjük meg küllemünket, amellyel még egyedibbé tehetjük stílusunkat is.

Érdekes, izgalmas ruhadarabok társítása

Egy eredeti összeállítás megálmodásakor az egyik legfontosabb szempont az ideális sziluett megteremtése, amely akár egészen különleges is lehet. Ha például két stílusban eltérő darabot társítunk össze, amelyek egymással is jól mutatnak, akkor biztosan megnyerő lesz az összhatás is.

Ebben az esetben mindenképpen figyeljünk arra, hogy mivel ez az elképzelés, már önmagában egy merész látványt eredményezhet, ezért nem érdemes a többi kiegészítővel, ruhadarabbal még eklektikusabbá tenni azt. Legyünk bátrak, de azért ne lőjünk túl a célon se, mert könnyen az eredmény rovására mehet. Fontos, hogy az alkatunkhoz ideális darabokban gondolkodjunk.

Eredeti darabok, kiegészítők

A merész sziluetten túl a különleges benyomást különleges ruhadarabokkal, vagy kiegészítőkkel is elérhetjük. Egy megkapó darabnak számomra az számít, ami nem feltétlen a divatüzletek polcairól leakasztott termék, ugyanakkor mégis igazodik a trendekhez, vagy azoknak egy izgalmas kiegészítőjét képezheti.

Ez lehet akár egy szép, kötött pulcsi, egy anyagában mintás ruhadarab, vagy valamilyen érdekes motívumokkal gazdagított kendő, vagy kabát, tulajdonképpen bármi, ami nem számít szokványosnak és tömegdarabnak, mégis magunkénak tudjuk érezni, és még jól is mutat rajtunk. Ilyen darabokra lelhetünk akár szüleink, vagy nagyszüleink gardróbjában, de előfordulhat, hogy egy turkálóban bukkanunk rá az igazira.

A színek kombinálása

Ha úgy érezzük, van érzékünk a színek egymással való társításához, akkor gondolkodhatunk merész, vagy különleges színpárosításokban is. Ebben az esetben érdemes először inspirálódni, ötleteket gyűjteni, azután pedig mehet a kísérletezés.

Nagyon sokféle variációja lehet ennek. Gondolkodhatunk a pasztellszínek társításában, a pasztellt társíthatjuk az élénkekkel, de akár monokróm színhatásban, vagy a fekete-fehér vibráló és játékos összhatásában is. A legfontosabb, hogy mindig abból induljunk ki, hogy számunkra milyen színek állnak jól, mi áll közel az egyéniségünkhöz, és utána már variálgathatunk is kedvünkre.

Minták kombinálása

Azt kell mondjam, hogy az öltözködés terén ez az ötlet már egy erősen haladó ízlést követel magának. Csak akkor próbálkozzunk a mintákkal való kísérletezéssel, ha tényleg érezzük, hogy mit mivel érdemes összepárosítani.

Nagyon eredetivé válhat tőle a megjelenésünk, de könnyen a ló másik oldalán is találhatjuk magunkat. Ebben az esetben szintén érdemes előbb nagyobb divatlapok divatanyagaiból inspirálódni és jól használható ötleteket gyűjteni. Itt is, akárcsak a színek esetében nagyon fontos, hogy végiggondoljuk azt is, hogy számunkra mi áll jól igazán, és érdemes lenne-e egyáltalán variálgatnunk a mintákkal.

Anyagok kombinálása

Mindezek mellett további izgalmas lehetőségeket rejt magában az eltérő anyagok társítása is. Léteznek olyan párosítások, amelyeknél nem is feltétlen gondolnánk, hogy milyen jól mutatnak egymással. A farmernadrág ebből a szempontból is egy elég hálás darab, ugyanis nagyon sok mindennel jól összefér.

Remekül mutat egy egyszerű pamut pólóval, egy műszőrme kabáttal, bőrdzsekivel, de még a selyem, vagy csipkéből készült felsővel is. Természetesen a farmernadrág csak egy példa a sok közül. Járjunk nyitott szemmel és figyeljük a részleteket, hiszen az ördög bennük rejlik… 🙂

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást