Így díszítheted látványosan a lépcsőidet ősszel

Így díszítheted látványosan a lépcsőidet ősszel

Címlap / Otthon / Dekor / Így díszítheted látványosan a lépcsőidet ősszel

Bár sokan nem fordítanak kellő figyelmet rá, a bejárat nagyon is fontos egy lakás életében. Ott éri a vendégeidet az első benyomás, szóval, ha olyan szerencsés vagy, hogy néhány lépcsőfok is segíti a dekorálási lehetőségeidet, az alábbi inspirációkat garantáltan imádni fogod!

Az egyszerűség kedvéért

Bár az alábbiakban mutatunk majd olyan dekorációkat, amiket tökélyre fejlesztettek az alkotók, ez a dísz éppen az egyszerűségével, puritán küllemével hódít.

Egyáltalán nincs szükséged hozzá kézügyességre, sőt az ára sem mondható borsosnak. Igaz, hogy a gyertyákat időről időre cserélned kell majd, a lámpásokat elegendő egyszer megvenned, aztán minden szezonban előveheted őket.

A lépcsőfokokra rendezd el ízlésednek és kedvednek megfelelően a lámpásokat, majd tegyél beléjük tököket, őszi terméseket, leveleket, gyertyákat.

Arra persze ügyelj, hogy a gyertyás lámpásokba már ne kerüljön extra dísz, nehogy bármi lángra kapjon, de ezt leszámítva nem kell aggódnod a dekorációd épsége miatt.

Úszógyertyák és fehér tökök

Még mindig a klasszikus alapanyagoknál maradunk, de ennél a példánál is jól láthatod, mennyit számít az, ha a korábbitól eltérő típusú tökökkel és gyertyákkal dolgozol.

Egészen más hangulatot közvetítenek ebben a kompozícióban és színben a tipikusnak mondható, őszi kellékek, de nem kevésbé látványosak.

Ehhez a dekorációhoz sincs szükséged kézügyességhez, csupán a lépcsőfokokra kell tenned egy-egy hengerformájú vázát, amit megtöltesz vízzel és úszógyertyával, borostyánnal, kövekkel díszítesz.

A fennmaradó helyekre különféle méretű tököket kell tenned, de nem muszáj mindenáron a párhuzamra és a szimmetriára törekedned.

Ahogy láthatod, az összevisszaságból is készülhet csodálatos összhang

Virágok és tökök minden mennyiségben

Még mindig ott tartunk, hogy semmilyen kézügyességet nem kell bevetned a látvány érdekében, de azért ennél a dísznél is szükséged lesz némi szépérzékre.

A többit bízd a csodás virágokra és a látványos tökökre!

Ennél a dekorációnál érdemes összehangolnod a kaspókat, ahogy itt láthatod, a fából készült változatok máris biztosítják a megfelelő alapot és egységet.

Fontos szempont az is, hogy a lépcsőid méretétől függően célszerű megválasztanod, mekkora virágokkal kell megtöltened a kaspókat. Nem feltétlenül mutatnak rosszul a kisebb cserepek sem, sőt!

Végül eldöntheted, hogy bármilyen más növénnyel is díszíted-e ezt a fontos részt, vagy csupán a tököcskékkel töltöd ki a fennmaradó helyet.

Bármit is választasz, ezzel a dekorációval egyszerűen nem foghatsz mellé!

Barátságos köszöntő

Ez a dísz is rendkívül egyszerű, bár a korábbiaknál már kicsit több munkát igényel.

Először is meg kell növelned a dekoráció méretét, erre a célra kiválóak a kukoricaszárak. Kötözd össze őket – nyugodtan hagyd, hogy össze-vissza álljanak – majd rögzítsd a hatalmas csokrot a korlátra.

Állíts a kukoricaszárak mellé egy madárijesztőt, illetve dekoráld ki a korlátot is: használj bátran apróbb figurákat, színes szalagokat, vagy bármi mást, ami szorosan kötődik az őszi szezonhoz.

Végül virágokkal és tökökkel dobd fel a kompozíciót!

Bosziparkoló

Végül itt egy dísz, ami bár nem a lépcsőkre koncentrál, annyira ötletes – főleg Halloween környékén –, hogy nem bírtuk kihagyni.

Ez tulajdonképpen egy bosziparkoló, amihez szintén csak néhány kellékre lesz szükséged. Egész pontosan pár ágseprűre, kerámia békára, dísztökre és persze egy pár boszorkánycipőre.

A felirat opcionális, bár kétségtelenül sokat dob a látványon, ha be tudsz szerezni egy ilyen táblát, véletlenül se hagyd ott a boltban!

Amennyiben van időd és kedved, természetesen te is készíthetsz hasonló változatot, így még az egyediséget is garantálod.

Ha pedig tökélyre fejlesztenéd a látványt, szórj szét néhány levelet a dekoráció körül, így valóban olyan lesz az összhatást, mintha a boszik sietve érkeztek volna hozzád.

Ez a dekor csajbulihoz is tökéletes vendégváró!

VIDEO A műszempilla profi felhelyezése, lépésről lépésre

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!