A kenyér nagyszerű dolog: mindig ízletes, kiváló szendvicsalap, és hamar jóllakottság érzetet kelt. De ha fogyókúráztál már, akkor valószínűleg te is elsők közt mondtál le róla azért, mert nem kifejezetten diétás élelmiszer – de ez leginkább a hagyományos fehér kenyérre igaz. Sok olyan opció létezik viszont, amitől a súlyodat sem kell féltened: ilyen például a zabpelyhes-túrós kenyér.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
A zabpelyhes-túrós kenyér pedig azért kifejezetten jó választás, mert magas a rosttartalma, és olyan ásványi anyagokat is bevihetsz vele a szervezetedbe, mint például a magnézium, a foszfor, a vas és a cink, valamint még számos más hasznos vitamin is fellelhető benne. A túrónak köszönhetően pedig az extra adag fehérjetartalom sem marad el. Nem is kérdés hát, hogy mindezeket figyelembe véve megéri megsütnöd.
Hogyan készítheted el a zabpelyhes-túrós kenyeret?
A zabpelyhes-túrós kenyér receptje sok más kenyérhez hasonlóan csak néhány egyszerű hozzávalóból áll, így könnyen lehet, hogy bevásárolnod sem kell hozzá, és akár már most nekiállhatsz. Az elkészítése is roppant egyszerű, így akkor sem kell tartanod tőle, ha korábban még sosem sütöttél kenyeret. A végeredmény pedig egy finom, ropogós kenyér lesz, amit a nap bármely szakaszában bátran fogyaszthatsz önmagában, szendvicsalapként, salátákkal vagy főzelékek mellé.

Hozzávalók:
A cikk folytatódik, lapozz!