VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A muffin soha nem fog kimenni a divatból! Én legalábbis továbbra is rajongok érte. Nem csak azért, mert általában gyors, hanem mert egyike azoknak a desszerteknek, amit reformlisztből is tökéletesen el lehet készíteni. Plusz lehet belőle keveset is csinálni, így nem fenyeget a veszély, hogy a fele rajtunk marad… Na jó, legyünk őszinték, attól jobban félünk, hogy mind megesszük, diéta ide vagy oda.
Annyit még el kell árulnom erről a muffinról, hogy az átlaggal ellentétben itt igenis be kell tartani a receptben szereplő mennyiségeket, méghozzá grammra. Ennek az az oka, hogy az alapját a kókuszliszt képezi, ami nagyon sok nedvességet szív fel, és rakunk bele tejsavó fehérjét is, ami szintén hajlamos arra, hogy szárítson (a kevert vagy növényi fehérjékkel ellentétben). Így, ha nem figyelünk a hozzávalók megfelelő mennyiségére, nagyon könnyen száraz, fojtós tésztát kaphatunk.
És akkor elmondom a kulcsszavakat is: gluténmentes, alacsony zsír- és kalóriatartalmú, magas fehérjetartalmú, és viszonylag alacsony szénhidráttartalmú. Én megvettem! És ti?