Hobbi / Otthon

5+1 dekorcucc, amit parafa edényalátétből készíthetsz

5+1 dekorcucc, amit parafa edényalátétből készíthetsz

A parafa alátétekkel való kreatívkodás akkor jutott eszembe, amikor az unokahugim azt kérte, hogy fessünk valamit a szüleinek ajándékba, de ne kartonlapra. Beugrott, hogy a konyhában ott sorakozik egy csomó, néhol kissé viseltes parafából készült edényalátét, csinálhatnánk belőlük valami klassz ajándékot. Olyan dekorációs ötleteket gyűjtöttem össze, amiket nagyon könnyen meg tudsz valósítani mindenféle különösebb előkészület vagy drága alapanyag nélkül.

Színes táblácskák

A parafa alátétekhez nagyon olcsón hozzá tudsz jutni, lakásdekoros boltokban több darabot is kapsz egy csomagban.

Ha egyforma alakú alátétet helyezel egymás mellé a falon, akkor eljátszhatsz a színekkel is.

Néhányat megtarthatsz eredeti barna színben, a többit pedig akár temperával is lefestheted, a tempera is szépen befogja a parafát.

Ha kész a táblácskák sajátos elrendezése és színvilága, akkor már csak rajtad múlik, hogyan használod ki őket, milyen képeket, cetliket, jegyeket, emlékekkel teli papírdarabokat szúrsz fel rájuk.

 

Farmerrel bevont rendszerező

Nálad is megbújik pár használt, kinőtt, kifogyott farmernaci, amit nem volt szíved kidobni?

Ha vannak ilyenek a szekrényedben, gardróbodban, akkor most halászd elő őket.

Rajzold körbe a farmereid zsebét úgy, hogy ráilleszted a kiválasztott parafa alátétre az anyagot.

A körbevágásnál ügyelj arra, hogy szépen illeszkedjenek majd a parafád formájához a farmerzsebek. Hobbiragasztóval vagy más, erős textilragasztóval rögzítheted a farmeranyagot.

 

Kreatív tároló

Ha szeretnéd az íróasztalodon heverő holmikat egy stílusos fali tárolóba elhelyezni, akkor kevés filcanyagra és madzagra lesz szükséged az alkotáshoz.

A kiválasztott színes filcekből vágj ki az alátétedhez passzoló köröket, majd vágd ketté őket.

Kicsit nagyobbra mérheted a filcköröket, mint amekkorák a parafakörök, mert a felragasztáshoz kell egy kis plusz anyag, hely.

Rögzítheted a filceket mutatós gombostűkkel is. A parafakörök hátuljára illessz madzagot, hogy fel tudd akasztani a kész szépségeket egy-egy szögre.

 

Stílusos egérpad

A parafából készült edényalátétekből akár egérpadot is kreálhatsz a minimalizmus jegyében.

Fesd az alátéteket fehérre vagy valamilyen kellemes pasztellszínre, majd pár apró aranyszínű pöttyel díszítsd a letisztult stílusú egérpadodat.

 

Vidám fánkok

Akár parafából készült poháralátétre is festhetsz kedélyjavító fánkokat.

A reggeli lendülethez, az első finom shake-hez, az első mosolyhoz biztosan jól jön egy vidám motívum.

Fess élénk szederszínű masszát a körökre és a fánk cukormázát megidéző masszádra pingálj pár színes vonalkát, hogy még élethűbb legyen a végeredmény.

 

Egyedi térkép

Ehhez a meglehetősen egyedi emlékidéző térképes falidíszhez legjobb, ha hatszög alakú alátéteket használsz.

Az egymás mellé helyezett formák jó kis játéklehetőséget adnak neked, hogy hogyan ragaszd fel rájuk kedvenc kirándulóhelyeid, városaid, országaid térképét.

Amikor ránézel erre a falrészre, akkor kellemes emlékek bukkanhatnak elő a múltból és újabb vágyak fogalmazódhatnak meg benned, hogy hova szeretnél még eljutni az országban, a világban.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást