Sokkal fontosabb a D-vitaminpótlás, mint hitted: még a termékenységre is hatással van! 

Sokkal fontosabb a D-vitaminpótlás, mint hitted: még a termékenységre is hatással van! 

Címlap / Életmód / Egészség / Sokkal fontosabb a D-vitaminpótlás, mint hitted: még a termékenységre is hatással van!  / 2. oldal

A hazai felmérésekből tudjuk, hogy a hazánkban élők igen nagy arányban D-vitamin hiányban szenvednek már a tél elején is, nemhogy a végén.

A szexuális életünket is javítja

Feldobnád a szexuális életedet? Ehhez alighanem többre lesz szükséged, mint a D-vitamin pótlására. Azért jó, ha tudod, erről a hormonról megállapították, hogy hozzájárul a kiegyensúlyozott hálószobai élethez. Többek között azzal, hogy jobb merevedési funkciót, erősebb orgazmus-készséget és jelentősebb szexuális vágyat eredményez (talán ezekből adódóan), javítja a szexuális elégedettséget. Ez azért nem olyan rossz, igaz?

A D-vitamin nagyon hasznos akkor is, ha éppen a változókor küszöbén állsz. A pótlás támogatja a hüvely pH-egyensúlyát, ezáltal hozzájárul a hüvelyszárazság leküzdéséhez, komfortosabbá teszi a mindennapokat és a szexuális életet egyaránt. Nem utolsó szempont, hogy a késői felnőttkorban – különösen a nőknél – jelentkező csontritkulást is értelemszerűen segít megelőzni, hiszen a D-vitamin alapvető fontosságú a kalcium csontokba történő beépüléséhez. 

A D-vitamin számos hormonális és létfontosságú folyamatban szerepet játszik, az egészséges szint elérése, megtartása igazán széles körű előnyökkel jár számunkra.

Sajnos a napon tartózkodás a hideg hónapokban egész biztosan nem elegendő. A napi ajánlott, minimum 20 perc ugyanis teljes testfelületre értendő. Ehhez képes, amikor kimozdulunk ősszel, télen, jellemző módon csak az arcunkat, legfeljebb a kezeinket érik a sugarak, és sokszor ezeken is fényvédőt használunk, vagy részben eltakarjuk őket, pl. egy méretes napszemüveggel. A pótlás szükséges és erősen javasolt, amit persze mindentől függetlenül érdemes kiegészíteni a friss levegőn való tartózkodással. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»