5 egyértelmű jel, hogy nagyon kevés D-vitamin van a szervezetedben

5 egyértelmű jel, hogy nagyon kevés D-vitamin van a szervezetedben

Címlap / Életmód / Egészség / 5 egyértelmű jel, hogy nagyon kevés D-vitamin van a szervezetedben

1/5 Fokozott izzadás

Ez furcsán hangozhat, mégis az egyik legjellemzőbb tünet a D-vitamin hiányban szenvedőknél. Ha nyugalmi állapotban vagy kisebb, minimális mértékű fizikai terhelés során is erős izzadást tapasztalsz, akkor mindenképpen kezdj el gyanakodni.

Ilyenkor érdemes lehet megnézetned, hogy megfelelő-e a D-vitamin szinted és amennyiben az a normális mérték alá csökkent, úgy fontos, hogy gondoskodj a pótlásáról.

2/5 Állandó gyengeség érzet

A D-vitamin hiány sajnos hosszútávon folyamatos kimerültséghez vezethet, még akkor is, ha te napi szinten 6-8 órákat alszol. A megfelelő D-vitamin mennyiség ugyanis fenntartja a szervezet erejét kortól és nemtől függetlenül.

Egyes kutatások például szoros összefüggést mutatnak a D-vitamin mennyisége és az izmok erőssége között, ugyanis bebizonyították, hogy a 60 év körüliek körében 20 százalékkal csökkent az izmok gyengesége a megfelelő D-vitamin mennyiség bevitele mellett. A táplálék kiegészítő rendszeres szedése ugyanis már akár hat hónapon belül képes leszámolni az izmok állandó gyengeségével.

3/5 Törékeny csontok

30 éves korunk tájékán sajnos megáll a szervezet csontépítő folyamata, a D-vitamin hiány pedig felgyorsíthatja a csontritkulás tüneteit.

Ezért fontos, hogy gondoskodj a D-vitamin megfelelő pótlásáról, ám sajnos ez csupán élelmiszerekből nem fedezhető, még akkor sem, ha te a lehető legegészségesebben étkezel. A megfelelő bevitelt érdemes három oldalról megközelíteni: napozás, táplálék kiegészítők alkalmazása és D-vitaminban gazdag ételek fogyasztása.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást