Egészség / Életmód / Stílus

5 baljós jel, hogy nagyon kevés a D-vitamin a szervezetedben

5 baljós jel, hogy nagyon kevés a D-vitamin a szervezetedben

1/5 Fokozott izzadás

Ez furcsán hangozhat, mégis az egyik legjellemzőbb tünet a D-vitamin hiányban szenvedőknél. Ha nyugalmi állapotban vagy kisebb, minimális mértékű fizikai terhelés során is erős izzadást tapasztalsz, akkor mindenképpen kezdj el gyanakodni.

Ilyenkor érdemes lehet megnézetned, hogy megfelelő-e a D-vitamin szinted és amennyiben az a normális mérték alá csökkent, úgy fontos, hogy gondoskodj a pótlásáról.

2/5 Állandó gyengeség érzet

A D-vitamin hiány sajnos hosszútávon folyamatos kimerültséghez vezethet, még akkor is, ha te napi szinten 6-8 órákat alszol. A megfelelő D-vitamin mennyiség ugyanis fenntartja a szervezet erejét kortól és nemtől függetlenül.

Egyes kutatások például szoros összefüggést mutatnak a D-vitamin mennyisége és az izmok erőssége között, ugyanis bebizonyították, hogy a 60 év körüliek körében 20 százalékkal csökkent az izmok gyengesége a megfelelő D-vitamin mennyiség bevitele mellett.

A táplálék kiegészítő rendszeres szedése ugyanis már akár hat hónapon belül képes leszámolni az izmok állandó gyengeségével.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást