Csupa pink és Donald kacsa: 7 kattant júniusi világnap

Csupa pink és Donald kacsa: 7 kattant júniusi világnap

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Csupa pink és Donald kacsa: 7 kattant júniusi világnap

A nyár első hónapjában lesz alkalom arra, hogy mániákusan megismételj dolgokat, egyél egy kis csokifagyit, és büntetlenül végiglapozz egy Donald kacsa magazint. Persze, ez még nem minden…

Ismétlőnap

Az ismétlőnap kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy újra és újra megismételj bizonyos dolgokat. Az ismétlőnap kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy újra és újra megismételj bizonyos dolgokat. (Ha-ha…) 

A viccet félretéve: június 3-án az a lényeg, hogy kiválaszd a számodra legkedvesebb tevékenységeket, aztán pedig jó sokszor megismételd őket. Nincs időpazarlás, nincs lelkiismeret-furdalás – erről szól a dolog. Ugye, nem is rossz?

Csokifagyi világnap

Június 7-én a csokoládéfagyit szokás ünnepelni, ami lássuk be, hogy nem csupán egyetlen napot érdemel. A gasztrotörténészek nagyjából egyetértenek benne, hogy az első fagylaltok gyümölcsalapúak voltak ugyan, ám a XVIII. századra átvette az uralmat a vanília. 

Valószínűleg Thomas Jefferson vitte a csokis édességet Franciaországból az Egyesült Államokba, ahol azóta is vezeti az íz-toplistát.

Donald kacsa világnap

Nem nehéz kitalálni, hogy június 9-én minden idők egyik legnépszerűbb rajzfilm- és képregény-figurájának bemutatkozásáról emlékezünk meg. Ezen a napon nem lesz szükséged alibire, ha egy kicsit átmész gyerekbe, s önfeledten szórakozol a kék sapkás szárnyas kalandjain.
 
Elég a YouTube-ra kattintanod értük, ha lusta vagy lemenni a garázsba a kazettákért vagy az újságokért…

Jojó nap

Június 10-én volt Donald Duncan születésnapja – azé az amerikai vállalkozóé, aki 1930-ban teljes gőzzel beszállt a jojó-bizniszbe. A játék természetesen ennél jóval korábban, körülbelül két évezrede születhetett. Ez idő alatt különböző neveken volt ismert. 

A jojó (pontosabban yo-yo) elnevezést egy 1860-as filippínó szótárban találták meg először. A vállalkozó modern szemmel is meglátta a fantáziát a régi játékszerben, és láss csodát… Alighanem te is játszottál már ilyennel.

Lófráló világnap

A június 19-i ünnep bután hangzik ugyan, mégis átütő az üzenete: azt javasolja, hogy ne rohanj, csodáld meg a virágokat, és élvezd a mindennapokat. 
 
A történészek úgy vélik, 1979-ben tartották az első lófráló napot, méghozzá Michiganben. Egyes országokban áttették április 28-ára, ám a „hivatalosan” elismert alkalom még mindig az eredetire hajazó június 19-e.

Pink nap

Június 23-án pláne nem baj, ha tetőtől talpig rózsaszínben tündökölsz! Ekkor ugyanis minden erről a vidám árnyalatról szól, amitől igazán könnyű jobb kedvre derülni. 

Ha ez mégsem a te színed, elég egészen pici mennyiségben a napodba csempészni – például egy puncsfagyi vagy egy eperhabos sajttorta segítségével. Ellenállni felesleges!

Rönkház világnap

Június 25-én tartják a rönkházak napját, aminek az a lényege, hogy előtérbe helyezze a természetben töltött idő értékét. Elvileg arra találták ki, hogy elcsalogassa a gyerekeket meg a felnőtteket a televízió és a számítógép elől. 

A rönkházak főleg Amerikában – az Egyesült Államokban és Kanadában –, valamint Skandináviában megszokottak, ám az üzenet ettől még egy sátor esetén is ugyanaz. Vissza a természethez, ahogy Rousseau mondta.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!