Csókos ajkakat szeretnél? Így használd a szájfényt!

Csókos ajkakat szeretnél? Így használd a szájfényt!

Címlap / Stílus / Arc / Csókos ajkakat szeretnél? Így használd a szájfényt!

A szájfény – ahogyan az a nevéből is kitűnik – fényt és hidratálást ad a szájnak. A sminkszerek között ez a terméktípus nem mondható tartósnak, a fedésük is gyenge, vagy jó esetben közepesen erős. Általában mindannyiunk táskájában ott pihen egy halvány, vagy akár egy színtelen szájfény.

Személy szerint inkább rúzspárti vagyok, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy a magyar nők nagy többsége még mindig a szájfényt preferálja a rúzzsal szemben.

Talán azért, mert egy világos szájfényt sokkal könnyebb felvinni az ajkainkra, mint egy rúzst, és az ügyesebbeknek ehhez még tükröt sem kell használniuk. Ráadásul kisebb a hibázási lehetőség, és nem mellékesen, ha van egy színtelen szájfényünk, akkor azt bármilyen színű rúzs felé feltehetjük, az nem változtat a színén.

Jó tudni, hogy minél csillogósabb egy szájfény, annál nagyobbnak hat a száj tőle, tehát ettől amolyan csókos ajkunk lesz.

A vékonyka szájjal megáldott hölgyek számára a legjobb választás az, ha valami extra csillogós szájfényt használnak, hiszen optikailag vastagabbnak fog hatni tőle az ajkuk.

Milyen színű szájfényt válasszunk?

Belátásom szerint mindenkinek mindenféle szín jól áll, csak meg kell találni a megfelelő árnyalatát az adott színcsaládnak. Ha rózsás, hideg a bőrünk tónusa, akkor a hideg árnyalat lesz számunkra a legjobb választás. Ez áll majd a legjobban nekünk.

Ha sötétebb, barnásabb a bőrtónusunk, akkor a meleg színek állnak jól. Ez a részletesebb leírás segítségetekre lehet:

– világos bőr: bézs, barack, púderes, áttetsző, fényes, stb.

– közepesen sötét bőrszín: lágyabb piros színek, melegebb rózsaszín, barack, illetve korall árnyalatok, stb.

– sötét bőr: bordós pirosak, élénk rózsaszínek, terrakotta stb.

Rengeteg féle kiszerelésben kaphatóak a szájfények, tehát elérhetőek applikátoros, tégelyes, tubusos, vagy akár ecsetes kiszerelésben is. Saját belátásotok szerint döntsétek, hogy melyiket használjátok, melyik számotokra a legpraktikusabb kiszerelés.  Típusait tekintve, léteznek csillámporosak, extrán csillogók, szatén fénnyel ellátottak és matt szájfények

Jó tanács! Ha olyan szájfényt választunk, amiben van csillámpor is, akkor az hajlamos kis idő múlva külön életet élni, és a krémes anyagból leválva lepotyoghat az arcunkról.

De az sem ritka, hogy felragad az állunkra, vagy éppen az arcocskánkra, ezért azt javaslom, hogy a csillámporos szájfények életútját kövessük nyomon 15 percenként, belekukkantva a tükörbe!

Szintén fogadjátok jó tanácsként azt, hogy hiába gondolja az ember szépnek és csábítónak az extrán csillogó ajkakat, mert néha ez a visszájára is tud fordulni! Például, ha túl sokat kentek a szátokra, az megcsúszhat és lefolyhat a száj széleinek vonalán túlra!

Ha hajlamos cserepesedésre az ajkunk, és ráadásul az időjárás is hideg, szeles odakint, akkor válasszunk olyan ajakfényt, amiben van hidratáló is!

A keskeny ajkú hölgyek keressenek olyan szájfényt, amiben van ajaknövelő összetevő (fahéj, piros paprika, menta), mert ezek az adalékanyagok vérbőséget okoznak, ezáltal élénkítik a terület vérellátását, ami duzzanatot, kipirosodást idéz elő. Ezek az anyagok azonban bizsergést és enyhén csípős érzést is kiválthatnak, ezért ezeket nem mindenki szereti alkalmazni.

Természetesen csak rövid ideig tarthatóak meg a telt ajkak, de egy újabb használattal megismételhető a folyamat!

Legyetek ügyesek!

Photo: Kirschner Anna
Modell: Erki Andrea
Stylist: Fuster Anett
Smink, haj: facebook.com/nesbumakeup

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást