Dekor / Otthon

Csodaszép gyerekszoba inspirációk kislányoknak

Csodaszép gyerekszoba inspirációk kislányoknak

A kislányoknak szánt gyerekszobák időnként valódi kis paloták – ahogy azt a csöppségek meg is érdemlik. Te még egyelőre inspirációkat gyűjtesz? Mutatunk néhány bonyolultabb és néhány egyszerűbb ötletet, hogy igazán csodás hercegnő lakosztállyal rukkolhass elő.

Rózsaszín álom

Ha már hercegnőkről beszélgettünk, akkor nem is kezdhetnénk mással a sort, mint a rózsaszínnel. (Persze ez messze nem alapkövetelmény, hiszen a lányszobában gyakorlatilag minden egyes árnyalat megállja a helyét, persze a megfelelő kontextusban!)

Az viszont mindenesetre biztos, hogy egy ilyen szobában nem sok kislány duzzogna! Az inspirációkat tekintve kiváló ötlet a süllyesztett polc, a gyerekszobában ugyanis sosem lehet elég hely.

Az ablakra emlékeztető fali dekoráció hasonlóképpen ihletadó lehet, és szerencsére egyáltalán nem nehéz leutánozni. Extra bónusz, hogy a kishölgy a keretre aggathatja a nyakláncait, frissen készült remekműveit, feltéve, hogy a te dekorációd nem bizonyulnak elegendőnek.

A csíkozott festés szintén jó ötlet, és túl nagy kézügyesség sem szükséges hozzá, egy vízmértékkel, néhány ragasztócsíkkal és a választott festékkel te is a falra varázsolhatod a mintát.

Álomszerű baldachin

Még mindig meseországban járunk, de egészen más stílusban, mint az előbb.

Ez a szoba teljesen natúr színekre és meglehetősen durva felületekre épít, ám mégsem tűnik barátságtalannak az összhang.

Mindez a puha szőnyegeknek, a kiegészítőknek és persze a központba állított baldachinos ágynak köszönhető. Még a legkisebb költségvetéssel rendelkezők is megvalósíthatják ezt a megoldást, amit a kislányok egész biztosan imádni fognak.

Akár az ágyhoz rögzített, akár a plafonról alálógatott baldachinról van szó, ezzel a lehetőséggel egyszerűen nem foghatsz mellé.

A célra akár egy régi függöny is tökéletes, tehát adott esetben még extra kiadással sem számolnod. A jobb oldalt látható égősor szintén nagyszerű ötlet, és remek választás akkor is, ha a csöppséged esetleg fél a sötétben.

Beépített ágyikó

Ha a baldachin nem elég, akkor választhatsz akár beépített ágyikót is, amit szintén imádnak a csemeték, hiszen úgy érezhetik, saját lakosztályuk van a szobán belül.

Ez a megoldás már megkövetel némi kézügyességet és pénzbefektetést, de a végeredmény mindenkit kárpótol. A beépített ágyikóból a későbbiekben lehet olvasókuckó, vagy éppen egy plafonig polcozott szekrény, gardrób, márpedig az extra helyet, tárolót garantáltan imádni fogjátok.

Ezt az elsőre bonyolultnak tűnő lehetőséget ráadásul saját magatok is összehozhatjátok, ha van egy vállalkozó szellemű  ezermester a családban (nem feltétlenül kell olyan bonyolult díszítést választanotok, mint a képen látható)! 

Sőt, a kiságyhoz tartozó falakhoz az esetleg korábbról megmaradt Ytongot, gipszkartont, de még az üvegtéglát is felhasználhatjátok, hiszen egyáltalán nem kell sok belőlük!

Tesóknak harmóniában

A korábbiakban az egyke lányoknak kínáltunk lehetőségeket, úgyhogy itt az ideje, hogy a tesókra is gondoljunk.

A legtöbb családban szerencsére nem csak muszájból alszanak együtt az apróságok, hanem mert imádják egymás társaságát. Egy ideig kifejezetten előny, ha közös a szoba, a csemetéknek és a szülőknek egyaránt.

De hogyan lehet látványosan berendezni a kisebb-nagyobb helyiséget?

Ennél a szobánál szintén megfigyelheted a csíkozást, csupán itt függőlegesen, nem pedig vízszintesen – ez is egy lehetőség. A kékre festett ágyak mesébe illőek, az eléjük helyezett puffok pedig nem csak dekoratívak, hanem rendkívül praktikusak.

A tetőtérben berendezett szobák egyébként is különleges hangulatot árasztanak, mintha külön világot jelentenénk a házon belül. Ezt a hatást ennél a szobánál még jobban erősíti az aprócska ablak és a jelentős belmagasság, amit a függőleges csíkok is hangsúlyoznak.

Galériás megoldás

Tesóknak és egykéknek is jó ötlet lehet a galéria, feltéve, hogy megfelelő hozzá a belmagasság.

Az elrendezés ezt követően a fantáziádra van bízva, ám jellemzőbb, hogy ezeknél a megoldásoknál a felső szinten található az ágy, alul pedig a játszórész és az íróasztal, avagy a tanulósarok.

Ennél a szobánál ugyancsak így oldották meg az elrendezést a tulajdonosok, és még sok hasznos praktikát elrejtettek inspiráció gyanánt. Ilyen például az, hogy extra tárolót biztosítottak a lépcsőfeljárón, minden egyes lépcsőfok egy fiókot rejt magában.

A tanulósarok kétoldalt rögzített függönnyel elrejthető, így a csemete azonnal letudhatja az iskolára vonatkozó részt, mihelyst kész a házi feladata.

Megfigyelheted a fehér és a tükör térnövelő hatását is, ez különösen fontos és hasznos lehet a galériás megoldásoknál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást