7 csodásan illatozó szobanövény, amely nem hiányozhat az otthonodból

7 csodásan illatozó szobanövény, amely nem hiányozhat az otthonodból

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 7 csodásan illatozó szobanövény, amely nem hiányozhat az otthonodból

Liliom

A lakásban is tökéletes tartható szépség, ami nem utolsó sorban bódító illatával is kényeztet bennünket. Tartása igazán egyszerű, csupán két dologra kell odafigyelnünk: egyrészt, mivel igen magasra növő lágy szárú növényről van szó, így nem árt, ha valamilyen támasztékot biztosítunk számára.

A másik, hogy a liliomnak igen erőteljes, egzotikus illata van, éppen ezért nem kell túl sokat tartani belőle. Ha egy szobában túl sok liliom van, akkor akár erőteljes fejfájás is lehet belőle.  

Liliom
istockphoto

Levendula

Ahhoz, hogy a lakásunk fantasztikus illatokkal büszkélkedhessen, nem kell, hogy drága, és nagyon igényes növényeket szerezzünk be. Erre tökéletesen megfelel a levendula, melynek amellett, hogy az illata elképesztően kellemes, még egy sor remek tulajdonsága is van. Egyrészt nincs ismert betegsége, és a kártevők is elkerülik, ráadásul egyes rovarokat még a többi, a közelében lévő növényektől is távol tartja. Igazán nem kell sokat foglalkozni vele, félárnyékban, és napos helyen is jól érzi magát, a szárazságot is jól tűri.

Levendula
istockphoto

Rozmaring, majoránna

A fűszernövényekre ritkán gondolunk úgy, mint jól tartható szobai szépségekre. Pedig amellett, hogy az ízük jó, még az aromájuk is kifejezetten kellemes. Bár nem árasztják magukból az illatokat, a közelükben azért megcsapja az ember orrát. Ráadásul egyszerűen tarthatóak, és még friss fűszerekhez is hozzájuthatunk.

Rozmaring
istockphoto

Rózsa

Az édes illat kedvelői számára tökéletes választás a rózsa, mind normál, mind mini kivitelben. A színek és az aromák bő választékával szembesülhetünk, ha e-mellett a növény mellett tesszük le a voksunkat. Sőt, amellett hogy illatozik és színes, még a formálást is jól viseli, így akár fácskát is nevelhetünk belőle. Arra azonban érdemes vigyázni, hogy hajlamos a tetvesedésre, és ezzel fertőzheti a környező növényeket is. Ezt vagy vegyszerrel oldjuk meg, vagy egyszerűen mellé teszünk egy levendulát, mely megakadályozza, hogy a kártevők megtámadják a rózsát.

Rózsa cserépben
istockphoto

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást