Megőrizve az eper vitamintartalmát, pillanatok alatt elkészül ez a finom leves. Más lédús gyümölcsből is elkészíthetjük az eperszezon elmúltával.
Hozzávalók:
40 dkg eper 1 kis pohár natúr joghurt 2 dl tejszín 2 dl hideg víz 1 vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja
A túrógaluskához:
10 dkg zsírszegény túró 1 vaníliás cukor 1 kiskanál frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.
Egy mély edénybe tesszük az epret, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejszínt és a joghurtot.
Botmixerrel pürésítjük.
Kevés vízzel hígítjuk.
A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromlével.
A finom levest eperrel és túrógaluskával tálaljuk.
A túrógaluskákat két kiskanál segítségével tudjuk megformázni.