Életmód / Receptek / Táplálkozás

Csodafinom eperkrémleves túrógaluskával

Csodafinom eperkrémleves túrógaluskával

Megőrizve az eper vitamintartalmát, pillanatok alatt elkészül ez a finom leves. Más lédús gyümölcsből is elkészíthetjük az eperszezon elmúltával.

Hozzávalók:

40 dkg eper 1 kis pohár natúr joghurt 2 dl tejszín 2 dl hideg víz 1 vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja

A túrógaluskához:

10 dkg zsírszegény túró 1 vaníliás cukor 1 kiskanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:

Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

Egy mély edénybe tesszük az epret, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejszínt és a joghurtot.

Botmixerrel pürésítjük.

Kevés vízzel hígítjuk.

A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromlével.

A finom levest eperrel és túrógaluskával tálaljuk.

A túrógaluskákat két kiskanál segítségével tudjuk megformázni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást