A hideg hónapokban jelentős probléma, hogy jóval kisebb a választék a friss gyümölcsöket és zöldségeket illetően, emiatt idővel unalmassá és egyhangúvá válik a kínálat. Igaz, hogy ilyenkor a mélyhűtőkben is ajánlatos kutakodni, de szerencsére van még egy megoldás: csíráztass otthon az egészségedért!
2/4 Hogyan csíráztass?
Vehetsz készen csíráztató tálat, ami általában kerámiából, vagy műanyagból készül, és kb. 1000-1500 forintba kerül.
Előnye, hogy kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas a célra, a lehető leghatékonyabban csíráztathatsz a segítségével.
Ha először csak próbát tennél, akkor egy gézlap és egy befőttesüveg segítésével is csíráztathatsz. Az előírásoknak megfelelően áztasd a magokat vízben, majd zárd le az üveg tetejét a gézlap és egy befőttes gumi segítségével.
A vizet öntsd le a magokról, majd az üveget enyhén döntve tedd világos, napos helyre úgy, hogy a gézlap legyen lefelé, és hogy a felesleges víz ki tudjon folyni.
Naponta két-három alkalommal ismételd meg az öblítést (csíráztató tál esetében is)! Kettő-négy napon belül a magok látványos csírázásba kezdenek, többségüket pedig öt-hat nap után már fogyaszthatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!