Csípős körtelekvár

Csípős körtelekvár

Címlap / Életmód / Receptek / Csípős körtelekvár

Ha új ízekre vágysz, próbáld ki ezt a pikáns körtelekvárt!

Hozzávalók:

1,3 kg körte (1 kg gyümölcshús), 6 dkg zöld chilipaprika, 1,5 dl fehérbor ecet, 1 kg befőző cukor.

Elkészítés:

A meghámozott, kimagozott körtét vágd apró darabokra, forrald össze őket 3 deciliter vízzel és az ecettel, majd főzd puhára, hogy massza legyen belőlük. Ekkor szűrd le a körtéket, ha kell, kicsit törd össze őket.

Körülbelül 7,5 deciliter körtemasszát keverj el a befőzőcukorral, majd add hozzá a többi masszát is, forrald fel, rotyogtasd 4 percig, közben add hozzá a kimagozott chilit is. A masszát azonnal töltsd zárható üvegekbe, és fejre állítva, hűvös helyen hagyd kihűlni őket.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!