Életmód / Ezotéria

6 csillagjegy, aki nagyon nehezen lép ki egy boldogtalan kapcsolatból

Vannak emberek, akik nagyon nehezen lépnek ki egy kapcsolatból, annak ellenére, hogy már nem boldogok. Túl sokáig ragaszkodnak a párjukhoz, átnéznek a hibáik felett, és még a barátok tanácsait sem tudják megfogadni. Ha ismersz ilyen személyt, valószínűleg az alábbi csillagjegyek egyikébe tartozik: ők lépnek ki ugyanis a legnehezebben a párkapcsolatukból.

Halak

Hatalmas szíved van, ebből kifolyólag pedig hajlamos vagy idealizálni a párodat. Mindig csak a jó tulajdonságait veszed észre, és csak a jóra tudsz visszaemlékezni: a hibákra, piros jelzésekre már annál ritkábban figyelsz.

Noha jó dolog, hogy elkötelezett vagy a kapcsolatod iránt, és szeretnéd inkább megoldani a problémákat, mintsem új szerelem után nézni, de van egy pont, amikor már nem érdemes erre pazarolnod az energiádat.

Ha a férfi, akivel együtt vagy, sokszor megbánt téged, nem foglalkozik az érzéseiddel, és sosem alkalmazkodik hozzád, nem szabad megvédened mások előtt! 

Bármennyire is nehéz, egy ilyen helyzetben nem a szívedre, hanem az eszedre kell hallgatnod. Ez az, ami neked nem az erősséged.

Rák

Amikor szerelmes vagy, teljes szívedből, őszintén szereted a másikat, a rózsaszín köddel és a pillangókkal együtt. Egy kapcsolat kezdetén tele vagy nagy reményekkel, és hiszed, hogy a párod lesz a Nagy Ő, ezért már a közös jövőről, gyerekekről álmodozol alig néhány hét után.

Ez az oka annak, hogy érzelmileg már nagyon hamar invesztálsz a kapcsolatba, és elhiszed, hogy a másik egyszerűen tökéletes hozzád – még akkor is, ha mindenki látja, hogy nem az.

Nehezen ismered be, hogy a párod nem passzol hozzád, és nem elég jó neked, mert imádsz szerelmesnek lenni, és az egyedüllétet nehezen viseled. Sokszor csak azután lépsz ki egy rossz kapcsolatból, hogy megismersz valakit, aki végre érezteti veled, mit jelent valóban értékelve lenni.

Olvastad már?  4 gondolat, ami csak akkor jut eszedbe, ha nem vagy igazából szerelmes

Szűz

Alapjáraton elég magas elvárásaid vannak egy párkapcsolatban, és rengeteg fallal veszed körbe a szíved, így nem könnyű áttörni rajtuk. Épp ezért, amikor találkozol valakivel, aki mégis felkelti az érdeklődésedet, hamar szerelmes leszel.

Mivel igazán intelligens ember vagy, rögtön látod a hibákat, és azokat a vitaforrásokat, amelyek a későbbiekben még gondot fognak okozni, de nem akarsz kilépni a kapcsolatból, hiszen olyan ritkán érzed ezt a csodálatos érzést!

Ezért te minden erőddel azon vagy, hogy a problémákat megoldd, a legutolsó szálig. A gond az, hogy emiatt túl sokáig maradsz egy rossz kapcsolatban, mert állandóan abban bízol, ha elegendő időt kaptok, képesek lesztek minden akadályt leküzdeni. Ez viszont lelkileg és érzelmileg borzasztóan megterhelő feladattá válik számodra, mert mindig te vállalod magadra a felelősséget!

Bika

Te sosem lépsz “vakon” bele egy kapcsolatba, hiszen mindig látod már az elején, hogy a párod nem feltétlenül hibátlan.

Ahogy azt is, hogy ha nem teljes a szerelem valakinek a részéről. Mégis, hiába vagy tisztában ezekkel, ennek ellenére is nehezen lépsz ki a kapcsolatból. Erről az tehet, hogy nem szereted a konfliktusokat, a káoszt, a veszekedést, és sokszor inkább csöndben maradsz, mint hogy ennek tedd ki magad.

Nem azért maradsz egy kevésbé boldog kapcsolatban, mert őrülten szerelmes vagy, hanem azért, mert ez az egyszerűbb megoldás, és kényelmesebb, mint újra ismerkedni. Ameddig ez téged nem zavar, rendben van, de azért ne felejtsd el, hogy nem muszáj megelégedned valamivel, ami nem tesz boldoggá!

Olvastad már?  A szakítás nem mindig valaminek a vége: 3 okunk is van rá, miért lehet ez a legjobb dolog, ami történhetett veled

Mérleg

Te az a típus vagy, aki imádja a biztonságot nyújtó kapcsolatot, és el sem tudnád képzelni az életét házasság nélkül. Ha kapcsolatban élsz, részedről 100%-os az elköteleződés, és ragaszkodsz a párodhoz; sokszor még akkor is, ha már nem feltétlenül vagy boldog.

Hiszed, hogy a harmónia és a béke a kiegyensúlyozott élet kulcsa, ezért viszont inkább kerülöd a konfliktusokat, és ha valamivel elégedetlen vagy, azt nem mondod el a másiknak.

Ha mégis úgy alakul, hogy szakítotok a pároddal, akkor is gyakran megesik, hogy ismét visszatalálsz az exedhez, mert sosem tudod őt teljesen elengedni, és némi érzés mindig marad a te részedről.

Persze ekkor a körforgás kezdődik előröl.

Skorpió

Ha kapcsolatokról van szó, te rendkívül szenvedélyes és intenzív partner vagy, aki mellett nem lehet unatkozni. Ritkán leszel igazán szerelmes, ezért ha igen, akkor ragaszkodsz a másikhoz a végletekig, és egyszerűen nem tudod elengedni őt.

Ez az oka annak, hogy olyan kapcsolatban is hosszú éveket töltesz el, ami már nem elég jó neked. Állandóan arra törekszel, hogy életben tartsd a lángot, mert ha már ennyi időt beleöltél, még nehezebben engeded el az életednek ezt a részét.

Csak akkor lépsz ki egy kapcsolatból, ha valami olyan történik, amit nem tudsz megbocsátani: például félrelép a párod. Ilyen esetben hiába kérlel, te nem tudsz ismét ugyanúgy nézni rá, és ekkor megpróbálsz továbblépni (de azért hajlamos vagy arra, hogy ezen a ponton egy kicsit megpróbálj bosszút állni, akár azzal, hogy rögtön összejössz valaki mással).