Cseresznyés charlotte – szuper gyümölcsös változat

Cseresznyés charlotte – szuper gyümölcsös változat

Címlap / Életmód / Receptek / Cseresznyés charlotte – szuper gyümölcsös változat

Nagyon mutatós süti a cseresznyés charlotte. Előző nap elkészítheted, igazából egy könnyű piskóta tekercs sütése, cseresznyemagozás, a krém pedig elég egyszerű. A végeredmény pedig magáért beszél.

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

2 tojás 4 dkg cukor 5 dkg liszt 2 evőkanál víz 6-8 evőkanál cseresznyelekvár 

A krémhez:

25 dkg sovány túró 2 dl habtejszín 1 vaníliás cukor 1 evőkanál zselatin 1 dl víz 25 dkg magozott cseresznye

Elkészítés:

A piskóta tekercs hozzávalóiból egy finom vizes piskótát sütünk. A vizes piskóta előnye, hogy szaftosabb marad.

A piskóta tekercset cseresznye lekvárral megkenjük, majd fél centis szeletkékre vágjuk.

Egy kb. 24 cm átmérőjű tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy 15 cm-nyire körben túlnyúljon a tálon. Majd a piskóta szeletkékkel kirakjuk belülről a formát.

A habtejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a túrót és a vaníliás cukrot.

A zselatint vízben feloldjuk, majd forrásig hevítjük. Hagyjuk hűlni.

3-4 kanálnyi habos túrókrémet a zselatinba keverünk, majd a zselatinos massza egészét a túrókrémbe keverjük. Hozzáadjuk a magozott cseresznyét.

Ezt a gyümölcsös krémet a piskóta tekerccsel bélelt edénybe simítjuk. A lelógó folpackkal beborítjuk desszertünket.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tetejéről leszedjük a folpackot és egy csinos tányérra borítjuk dekoratív desszertünket. Gyümölccsel tovább díszíthetjük.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást