Nagyon mutatós süti a cseresznyés charlotte. Előző nap elkészítheted, igazából egy könnyű piskóta tekercs sütése, cseresznyemagozás, a krém pedig elég egyszerű. A végeredmény pedig magáért beszél.
Hozzávalók:
A piskótatekercshez:
2 tojás 4 dkg cukor 5 dkg liszt 2 evőkanál víz 6-8 evőkanál cseresznyelekvár
A krémhez:
25 dkg sovány túró 2 dl habtejszín 1 vaníliás cukor 1 evőkanál zselatin 1 dl víz 25 dkg magozott cseresznye
Elkészítés:
A piskóta tekercs hozzávalóiból egy finom vizes piskótát sütünk. A vizes piskóta előnye, hogy szaftosabb marad.
A piskóta tekercset cseresznye lekvárral megkenjük, majd fél centis szeletkékre vágjuk.
Egy kb. 24 cm átmérőjű tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy 15 cm-nyire körben túlnyúljon a tálon. Majd a piskóta szeletkékkel kirakjuk belülről a formát.
A habtejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a túrót és a vaníliás cukrot.
A zselatint vízben feloldjuk, majd forrásig hevítjük. Hagyjuk hűlni.
3-4 kanálnyi habos túrókrémet a zselatinba keverünk, majd a zselatinos massza egészét a túrókrémbe keverjük. Hozzáadjuk a magozott cseresznyét.
Ezt a gyümölcsös krémet a piskóta tekerccsel bélelt edénybe simítjuk. A lelógó folpackkal beborítjuk desszertünket.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tetejéről leszedjük a folpackot és egy csinos tányérra borítjuk dekoratív desszertünket. Gyümölccsel tovább díszíthetjük.