A csapból is az aktív szén folyik, de mennyire jó ez a bőrödnek?

A csapból is az aktív szén folyik, de mennyire jó ez a bőrödnek?

Címlap / Stílus / Arc / A csapból is az aktív szén folyik, de mennyire jó ez a bőrödnek?

A tavalyi évben talán nem is gondolt volna rá az ember, hogy a szénnel valaha bármit is kezdeni fog a szépségápolásban, aztán eljött 2018, és az egyik legnagyobb hívó szó az aktív szén lett az arcápolás terén. Most már mindenbe ezt teszik, amit tisztító termékként akarnak eladni, de vajon tényleg ennyire hatásos ez az összetevő, vagy csak egy újabb divatirányzatról van szó?

Bármilyen meglepő, az aktív szén nem egy új keletű csodaszer, már évek óta alkalmazzuk, csak nem az arcbőrünkre: az emésztőrendszeri betegségek, illetve mérgezések esetén használják, például ha az alkohol-, vagy gyógyszer-túladagolás az ok. Sőt, te is biztosan szedtél már széntablettát, ha valami baj volt a gyomroddal, vagy nem volt megfelelő az emésztésed.

A szépségiparban viszont még csak most kezdik el felfedezni ezt a „csodaösszetevőt”, és lassan tényleg mindenbe belerakják, hiszen elvileg képes méregteleníteni, megfogja a különböző méreganyagokat és eltávolítja a szervezetből

A csapból is az aktív szén folyik, de mennyire jó ez a bőrödnek?Fontos megjegyezni, hogy méregtelenítésre egy egészséges szervezetnek semmi szüksége nincs, a máj és a vese dolga, hogy ezt elvégezze. Az, ha kilószámra kezded el enni a szenet, nem fog segíteni semmin, ugyanúgy, ahogy a méregtelenítő diéták sem használnak egy percig sem. A szervezeted elintézi ezt magának, semmi szüksége nincs mindenféle aktív szénre, hogy segítsen.

A szépségápolásban azért használják, mert állítólag képes magához vonzani a szennyeződéseket és a felesleges zsírt, így a pattanásos arcúaknak kifejezetten jól jöhetnek az ilyen termékek. Szakértők viszont arra figyelmeztetnek, hogy egyelőre semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy ez tényleg működhet – nem zárják ki a lehetőséget, de nem is foglalnak állást mellette.

Dr. Ivy Lee kaliforniai bőrgyógyász azt ajánlja, hogy a gyengéd tisztítók és a nagyon komoly aknékezelések között meg lehet egy ilyennel próbálkozni, hátha hat, de azért erre nem érdemes támaszkodni, ha el szeretnéd tüntetni a puklijaidat.

Kiegészítő kezelésként viszont még akár működhet is, és semmit nem vesztesz vele, ha esetleg mégsem.

Kép forrása: pinterest.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást